Publicitat
Publicitat

'Els Catarres', el plat fort de la Festa Major d'Escaldes-Engordany

El concert dels cambrilencs 'Bongo Botraco' i l'actuació de 'Los Rebeldes' i 'La Guardia' són alguns dels altres concerts programats

Presentant el seu nou disc 'Big bang', el grup de pop-folk català 'Els Catarres' serà l'encarregat de donar el tret de sortida, aquest divendres a mitjanit a l'escenari ubicat al carrer dels Veedors, als concerts a l'aire lliure programats durant la Festa Major d'Escaldes-Engordany. Així ho han donat a conèixer, aquest dimarts a la tarda, els membres de la Unió Pro-Turisme durant l'acte de presentació de la Festa Major de la parròquia, que enguany se celebrarà del 24 al 26 de juliol. En aquest sentit, David Santuré, membre de la junta de la Unió Pro-Turisme i responsable de la Festa Major d'Escaldes, ha destacat que des de l'organització s'ha tingut molt en compte el fet de configurar un programa d'activitats "per a tots els públics" i ha precisat que "hem buscat l'equilibri per oferir una festa que agradi a tothom".

El programa festiu també inclourà altres activitats de rellevància com ara el Mercat de les Bruixes, que per quart any consecutiu es consolida amb més de 40 parades adscrites, el concert dels cambrilencs 'Bongo Botraco' i l'actuació de 'Los Rebeldes' i 'La Guardia', dos coneguts grups espanyols dels anys 80 i 90.

Pel que fa als concerts a l'aire lliure que se celebraran a l'escenari del carrer dels Veedors, el responsable de la Festa Major d'Escaldes, David Santuré, ha lamentat que "en cas de pluja no tindrem un altre remei que anul·lar-ho forçosament". Quant a la coincidència de dates amb la Festa Major de Sant Julià, Santuré ha explicat que "és obvi que coincidim en el calendari, però la competència sempre és sana". Per la seva banda, Jaume Varela, membre de la junta de la Unió Pro-Turisme, ha manifestat que "des del primer dia que comencem a treballar per programar la Festa Major, el que es pretèn sempre és millorar el programa de l'any anterior". "Els recursos són els que són, però treballem al màxim per fer oferir la millor festa possible", ha admès.

En relació als actes de caràcter més tradicional, Santuré, ha destacat la celebració de la tradicional missa a la Capella de Sant Jaume, l'espectacle de dansa de l'Esbart de Santa Anna o l'esmorzar a càrrec de la Unió Pro-Turisme, com altres actes d'importància. A més, tot i no tractar-se d'actes tradicionals, Santuré ha volgut recordar la programació d'activitats menys consolidades, però amb "una gran acollida per part de tots els escaldencs", com són la Cantada d'Havaneres, la Ballada de Sardanes i fins i tot, l'Hamburguesada Popular.

En l'àmbit esportiu, des de la Unió Pro-Turisme s'ha destacat la Master-Class de Zumba, que tindrà lloc aquest dissabte a les vuit de la tarda a la plaça Coprínceps, i l'exhibició de taekwondo a càrrec del Gimnàs Seung Yont a la mateixa plaça. A més, seguint amb la premissa d'oferir una festa per a tots els públics, Santuré ha explicat que "els més menuts també s'ho passaran d'allò més bé amb l'aiguapark i la festa de l'escuma". Com sempre, el gran castell de focs artificials, que tindrà lloc el diumenge a les onze de la nit, posarà el colofó final a la festivitat.