Cultura 28/08/2016

El Ball Cerdà de la Seu d'Urgell, reconegut com a Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional

'origen d'aquesta nominació es remunta al setembre del 2014 quan l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, va presentar davant del Conseller de Cultura d'aleshores, Ferran Mascarell, la sol·licitud perquè s'iniciés el procediment d'aquesta declaració

ARA Andorra
2 min
El Ball Cerdà de la Seu d'Urgell, reconegut com a Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional

Andorra la VellaL'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha recollit, aquest diumenge de mans del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, el diploma acreditatiu d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, pel Ball Cerdà, una dansa distintiva del Pirineu català i de la qual la Seu d'Urgell és una de les principals referencies.

L'acte de lliurament, que ha tingut lloc al bell mig de la plaça del Patalín de la capital alturgellenca, espai es balla aquesta dansa cada darrer diumenge del mes d'agost, ha comptat amb la presència de nombrosos espectadors, així com les 105 parelles de balladors i balladores que s'hi han donat cita.

L'origen d'aquesta nominació es remunta al setembre del 2014 quan l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, va presentar davant del Conseller de Cultura d'aleshores, Ferran Mascarell, la sol·licitud perquè s'iniciés el procediment d'aquesta declaració.

Després de rebre el diploma acreditatiu, Batalla ha manifestat que "justament, com si es tractés d'un regal d'aniversari, el Govern de la Generalitat ha declarat enguany el Ball Cerdà d'Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, per la seva elegància i el seu arrelament". L'alcalde urgellenc ha remarcat que aquest reconeixement "realça un dels actes més singulars de la nostra Festa Major i, per extensió, ens fa sentir encara més orgullosos d'aquests dies de celebració i trobada entre urgellencs de totes les generacions".

Per la seva part, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha explicat que "la UNESCO ens demana a tots els països del món que tinguem cura del nostre patrimoni. Sovint quan parlem de patrimoni la gent s'imagina les pedres, els monuments, i més enllà d'això hi ha tot un patrimoni immaterial que té a veure amb l'ànima de les ciutats, l'ànima de les nacions, i en aquest cas el Ball Cerdà, aquest ball rodó tan bonic té a veure amb això, amb l'ànima". Vila ha afegit que "és una gran alegria com a Govern de Catalunya poder-ho reconèixer i poder subratllar alhora la importància que té per un país que és molt modern ser fidel també a les seves tradicions més arrelades".

stats