El Cicle de cinema de muntanya i de viatges arriba a l'equador amb la projecció de 'Guanyant altura'

Troguet aproparà la seva experiència com alpinista als espectadors el 21 de març a l'Auditori Nacional 

L'alpinista Estefania Troguet serà l'encarregada d'apropar la vida de muntanya als espectadors amb 'Guanyant altura', una nova projecció del Cicle de cinema de muntanya i de viatges que organitzen conjuntament els comuns d'Ordino i la Massana. Durant la presentació oficial que s'ha fet aquest dilluns a la sala del consell del comú d'Ordino, el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta, ha informat que "ens trobem a mitja temporada del cicle" que, fins ara, ha rebut l'assistència d'un públic fidel "que no ha baixat respecte dels anys anteriors" i que se situa "entre 250 i 300 persones per projecció, tant a Ordino com a la Massana". A més, ha encoratjat la feina feta per Troguet, "que ajuda al fet que persones d'aquí s'interessin per aquest món".

Per la seva banda, l'alpinista ha reconegut estar molt agraïda de poder formar part d'un Cicle de cinema i ha animat a tothom "a què vingueu a veure la meva projecció". Les imatges mostraran "una introducció del que he anat fent i la meva evolució l'últim any", que ha estat quan "he anat evolucionant més en alçada". És per aquest motiu que Troguet ha definit el 2018 com "un any intens" i en les imatges també "parlo d'altres coses que he fet altres anys". Tanmateix, l'alpinista ha argumentat que "tot va començar en relació amb el programa d'Esport3 'Temps de Neu'", quan li van proposar "fer capítols per a ells" i no va dubtar en encarar aquest repte. Posteriorment, se li va oferir formar part del cicle, i aquesta oferta ha esdevingut "una excusa per gent que té moltes imatges" i això ajuda a "poder-les muntar i donar una continuïtat que fins ara mai s'havien plantejat", ha dit Serracanta.

Ara els reptes que es planteja Troguet no són fàcils. "Tinc al cap fer un 8.000 i serà una realitat aquest any", ha confirmat, ja que "al juny me'n vaig al Pakistan" a fer el 'Nanga Parbat', què és la novena muntanya més alta del món i la segona més alta del país.

L'estrena serà el pròxim 21 de març a l'Auditori Nacional d'Andorra a Ordino i, a més, els dimecres també es projectarà a la Massana, a la Biblioteca Comunal Antoni Morell i al Teatre de les Fontetes.