Publicitat
Publicitat

Cinc aspirants a la final del concurs de solistes del Sax Fest

El jurat ha destacat l'elevat nivell dels participants, sobretot en la segona ronda

Els aspirants que aquest dissabte participaran a la final del concurs de solistes de la quarta edició del 'Solo Saxophone' que es desenvolupa en el marc de l’Andorra Sax Fest seran cinc: Silvia Sanagustín, Jordi Rouschop, Mary Osborn, Francisco Rusillo i Aurélien Mérial. El jurat ha destacat enguany l’elevat nivell dels aspirants que, sobretot en aquesta segona fase, han demostrat un nivell molt superior a la primera ronda, tant pel que fa a la interpretació lliure, com en la partitura obligatòria.

Els joves hauran de fer ara una darrera demostració del seu virtuosisme interpretatiu a la final, que tindrà lloc aquest dissabte a les 4 de la tarda. En aquesta ocasió, cada un dels joves haurà d’interactuar amb orquestra en la interpretació de la peça que el saxofonista francès i membre del jurat, Vicent David, ha composat expressament per a la final del certamen. La complexitat interpretativa d’aquesta composició ha estat el motiu pel qual alguns aspirants han declinat no participar al certamen però, vist el nivell dels finalistes, el jurat considera que contribuirà a tenir la millor final de totes les edicions.

Enguany, l’Andorra Sax Fest ha fet un pas ampliant el vessant competitiu amb la creació d’una categoria pròpia per a joves intèrprets que es desenvoluparà entre divendres 21 i dissabte 22 d’abril. El jurat està integrat pels mestres saxofonistes Arno Bornkamp (Holanda), Vincent David (França), Nacho Gascón (Espanya), Christophe Grèzes (França) i Naomi Sullivan (Regne Unit), considerats figures rellevants, tant des del punt de vista pedagògic com de la interpretació, del panorama saxofonístic europeu i mundial.