Publicitat
Publicitat

La Comissió de Gestió de la Vall del Madriu estudia agermanaments

L'objectiu és formar part d'una xarxa on compartir recursos en matèria de cooperació, recerca i voluntat

Andorra la Vella ha assumit la presidència de torn durant l'any 2017 de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, i aquest dilluns ha tingut lloc la primera reunió. Un dels punts més destacats ha estat el plantejament de la possibilitat d'agermanar-se amb algun altre territori europeu que tingui la mateixa valoració de paisatge d'interès cultural, amb l'objectiu de formar part d'una xarxa on compartir recursos en matèria de cooperació, recerca i voluntat.

Tot i que la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha reconegut que ha estat una reunió de tràmit, que s'ha celebrat de pressa, ha explicat que també s'han tractat temes com la voluntat de millorar la senyalització tant pel que fa als accessos, com als rètols indicatius dels diferents itineraris i camins. També han parlat de la contractació habitual de treballadors eventuals d'estiu, i de la decisió d'iniciar el projecte per recollir en un llibre les vivències i la memòria històrica de persones vinculades amb la Vall.

La reunió d'aquest dilluns ha comptat amb la presència de la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, que assumeix la presidència de la Comissió de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror el 2017, i del cònsol menor, Marc Pons, delegat per la corporació a la Comissió. També hi han pres part els cònsols majors d'Encamp i Escaldes-Engordany, Jordi Torres i Trini Marín, i el cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call. A més, hi han estat presents la directora del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, Susanna Simon, i el secretari general del Comú d'Andorra la Vella, Jordi Puy.