Concert familiar d'històries implícites en les danses populars

Ordino Clàssic presenta 'La Xacona i el Rigodó ara fan el ball rodó'

El comú d'Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten 'La Xacona i el Rigodó ara fan el ball rodó', el concert familiar a càrrec de la Companyia Xuriach, que té lloc en el marc d’Ordino Clàssic. La cita tindrà lloc el proper diumenge 24 de febrer, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

Aquest espectacle mostra amb veu pròpia les històries implícites en les danses populars, el seu origen i el simbolisme que s’amaga dins el galanteig i el significat dels gestos dels ballarins. També presenta de manera propera, atractiva i divertida els diversos instruments que intervenen en l’espectacle, els quals, gràcies a la seva varietat tímbrica, contribueixen a crear una atmosfera sonora diferent. La durada abreujada de les danses i el diàleg entre els intèrprets que esdevenen personatges va dibuixant un intrigant fil argumental que permet mantenir els més petits atrapats en l’acció. Així mateix, l’alternança de danses de parella, danses en grup, canvis de vestuari o desplaçaments de músics i ballarins, condueixen la mirada de petits i grans per tots els racons de l’escenari.

Aquest concert és una proposta destinada a les famílies i els nens d’entre 3 i 6 anys que ens mostra la dansa històrica i tradicional d’una forma didàctica. 'La Xacona i el Rigodó ara fan el ball rodó' és un conte ballat amb narrador i música en directe on el públic aprendrà algunes danses populars antigues catalanes i coneixerà els instruments originals.

Les entrades es poden adquirir a través de la web www.ordinoclassic.ad i el preu és de 12 € per als adults, i 5 € per als infants d’entre els 3 i els 12 anys, en la venda anticipada i el dia del concert. L’espectacle és gratuït per als menors de 3 anys si no usen seient.