El Concurs d'Obra Gràfica de la Fundació Meritxell s'obre al conjunt de la ciutadania

Les propostes podran presentar-se abans del 15 de novembre en format físic o digital

Després de tres edicions creant una tassa solidària i per donar visibilitat a les persones amb discapacitat, la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell (FPNSM) ha decidit obrir el 4t Concurs d'Obra Gràfica al públic en general, independentment de l'edat. L'únic requisit per poder participar és que al dibuix aparegui la frase "La inclusió és cosa de tots", que ha acompanyat als guanyadors de les tres passades edicions. El treball guanyador es donarà a conèixer el 3 de desembre, amb motiu del Dia internacional de les persones amb discapacitat.

Les persones interessades podran adreçar-se a l' estand que la fundació habilitarà a la Fira d'Andorra la Vella, on trobaran les plantilles creades per a l'ocasió i un espai on poder dur a terme els dibuixos. Al seu torn, el museu Carmen Thyssen Andorra (MCTA) organitzarà trobades perquè aquell qui vulgui, pugui anar a elaborar el seu disseny. Les propostes, en format físic o digital, hauran de presentar-se abans del 15 de novembre.

La dinàmica per escollir el treball guanyador també ha canviat respecte a les passades edicions. Si bé, anteriorment estava format per tècnics de la fundació, membres de l'MCTA, alumnes de les escoles concursants i les persones usuàries de la FPNSM, enguany el veredicte es dividirà en dues parts. Un jurat format per personal del museu, la FAAD i el ministeri d'Afers Socials serà l'encarregat d'escollir els finalistes. El guanyador l'elegiran les persones ateses de la FPNSM a través d'una votació. "Ho viuen com quelcom molt positiu i volen participar de manera plena en la decisió final", ha explicat la responsable del servei tècnic i comunicació del centre, Mar Peiró, donat que "les persones amb discapacitat cada cop reclamen més que els seus drets estiguin sobre la taula".

En la primera edició del concurs el disseny de la tassa va sortir dels alumnes de 3r d'Educació Secundària de l'escola andorrana, mentre que al 2017, en la segona edició, es va comptar amb els estudiants de plàstica de l'ESO del Col·legi Janer. L'any passat, els nois i noies de l'assignatura de disseny de l'escola andorrana de Batxillerat van poder incorporar els seus treballs al currículum educatiu. Les tasses s'elaboraran a l'empresa d'inclusió sociolaboral I&I Serveis, associada a la FPNSM, i podran obtenir-se als punts de venda habituals a partir del 3 de desembre a un preu de 6 euros. S'ha previst una primera tirada de 80 tasses, que s'augmentarà en funció de la demanda.