El cinquè Concurs de curtmetratges RECcrea rep 30 treballs originals

Una xifra que supera en vuit els que s’havien presentat en l’edició del 2018

El Servei de Política Lingüística ha rebut 30 treballs originals en el cinquè Concurs de curtmetratges RECcrea, una xifra que supera en vuit els que s’havien presentat en l’edició del 2018.

Els autors del millor curtmetratge, segons el jurat, s’enduran un val de compra de 700 euros per a Pyrénées Andorra, els segons classificats es repartiran 500 euros i els tercers seran premiats amb 300 euros. A més, tots els finalistes també rebran un diploma acreditatiu i un obsequi.

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el dijous 30 de maig, a les set de la tarda, al Fòrum de l'FNAC, on es projectaran els tres millors originals. Aquests curts també es podran veure posteriorment a Andorra Televisió i es presentaran fora de concurs en el marc del Festival Ull Nu 2020.

La cinquena edició del RECcrea ha tingut dues fases formatives: el novembre passat, el guionista Albert Galindo va fer sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboració dels textos, i al llarg del curs, l’Associació Ull Nu ha ofert assessorament en la creació dels curtmetratges, que segons les bases han de ser de ficció, de temàtica lliure, en llengua catalana i no poden durar més de vuit minuts.

El Concurs de curtmetratges RECcrea, organitzat pel Servei de Política Lingüística i l’Associació Ull Nu, compta amb el patrocini de Pyrénées Andorra i el suport dels centres educatius i de Ràdio i Televisió d’Andorra.