Publicitat
Publicitat

Cultura atorga 105.000 euros en subvencions

El Govern ha aprovat el nomenament de Ricard De Deus com a coordinador del Departament de Patrimoni Cultural, que substituirà el fins ara director del Departament, Olivier Codina

El Consell de Ministres ha aprovat l’atorgament de les subvencions culturals proposades pel Ministeri de Cultura, Joventut i Esports. S’han repartit un total de 105.000 euros entre 40 projectes seleccionats. El Ministeri havia rebut 58 sol·licituds de subvenció. Els projectes que no n'han obtingut s’han desestimat per estar ja subvencionats per entitats d’àmbit comunal o rebre subvencions per altres vies, per no assolir els estàndards dels criteris de valoració o per manca d’acreditació de la viabilitat econòmica del projecte. El projecte que ha rebut una subvenció més elevada ha estat 'Pyrene' d'Isak Férriz, amb 18.116 euros.

En l'àmbit dels projectes de les arts escèniques i la música, el que s'ha endut una subvenció més alta ha estat el 'Cadàver exquisit', de Gerard Miralles i Eve Ariza, amb 5.181 euros, seguit del Disc llibre d'Hysteriofunk, amb 4.855 euros, i del 'El país dels nans cabuts' de Lluís Cartes, amb 4.663 euros.

Pel que fa a les arts plàstiques i visuals, el projecte amb un ajut més alt ha estat 'Pyrene' d'Isak Férriz, amb 18.116 euros, seguit de la temporada de projeccions amb versió original del Cineclub de les Valls, amb 4.782 euros, i la segona temporada d'Art de Garatge de Daniel Arellano amb 3.913 euros.

Respecte a les activitats literàries i projectes editorials, l'edició del número 10 de la revista Portella ha rebut 4.384 euros, seguit de la Nit Literària 2015 que ha rebut 2.826 euros, i la publicació de les cartes Rainer Maria Rilke de l'Editorial Límits, a qui s'ha destinat 2.658 euros.

D'altra banda, en l'àmbit de la divulgació de la cultura popular i tradicional, el bateig dels Castellers ha rebut 3.387 euros de subvenció, la Trobada de fallaires dels Pirineus n'ha rebut 2.782 i el projecte CulturejAND, un total de 2.391 euros.

Finalment, en la promoció exterior dels artistes andorrans, s'ha atorgat una subvenció de 7.534 euros a les exposicions d'Ahmet Kestha, una de 4.691 euros per als desplaçaments a l'exterior de la colla castellera, i 4.347 euros per a les presentacions de la pel·lícula 'Nick' a diversos festivals.

Relleu al Departament de Patrimoni Cultural
El Govern ha aprovat, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, el nomenament de Ricard De Deus Proença com a coordinador del Departament de Patrimoni Cultural, que substuirà el fins ara director del Departament, Olivier Codina. El nomenament entrarà en vigor el dia 1 de juny del 2015. Ricard De Deus és arquitecte i postgrau de Gestió del territori: urbanisme, infraestructures i medi ambient. Des del 2010 està adscrit al Departament de Patrimoni Cultural dins l'Àrea de Protecció de Patrimoni Immoble.