Albert Ruiz guanya el 10è Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror

L’edició ha comptat amb un total de 117 relats, un 31% més que en el passat any

Amb el relat 'Llet de coco', Albert Ruiz ha estat proclamat aquest dimecres guanyador del 10è Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror. La selecció de les obres premiades s'ha fet per una combinació de vot del jurat i vot popular a través de la web del comú, que és qui organitza el certamen a través del departament de Cultura. Enguany, s'ha mantingut la tendència a l'alça pel que fa al nombre d'originals rebuts, arribant a la xifra de 117 relats, un 31% més dels que es van presentar en l'edició anterior, que van ser 84.

El Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror transcendeix tant l'àmbit local com el nacional, ja que la participació està oberta a tots els residents al Principat, i a l'Alt Urgell i la Cerdanya. En la categoria sènior (a partir dels 18 anys), els guanyadors han obtingut un xec per valor de 600 euros, el primer; 350, el segon, i 200 el tercer. Pel que fa a la categoria de joves (entre els 12 i els 17 anys), l'obra vencedora ha estat 'L'Alosa' de Lluís Andrés. En aquesta ocasió, els premis oscil·laven entre els 350 euros pel primer; 250 euros pel segon i 100 pel tercer. Finalment, en la infantil (de 6 a 11 anys) ha resultat vencedor el relat sobre un vampir vegetarià d' Inés Alís. En aquest cas, els dos relats guanyadors han estat premiats amb un lot de llibres. Tots els premis els ha entregat Esther París, cònsol menor d'Encamp, i Helena Laza, cap del departament de Cultura i Afers Social. París ha indicat l'augment de participació, sobretot, entre els més joves, "gràcies a la col·laboració dels professors de català" dels centres educatius que "ajuden al fet que el jovent es vagi implicant".

Totes les obres han estat publicades durant gairebé un mes al web del comú d'Encamp i tothom qui ha volgut ha pogut mirar-les i puntuar-les. Aquests vots s'han sumat als del jurat que estava format per tècnics del comú i personalitats de l' àmbit cultural del país, com Iñaki Rubio, Àlex Puig i Núria Gras.