Publicitat
Publicitat

Demostració de forja artesanal a la Farga Rossell el Dia internacional dels museus

Els dies 18, 20 i 21, els museus de gestió estatal oferiran jornades de portes obertes

Aquest dissabte, 20 de maig, per celebrar el Dia internacional dels museus les visites de la Farga Rossell, de les 10 del matí a les dues de la tarda, es completaran amb una demostració de forja artesanal, segons informa el Govern. La demostració anirà a càrrec d’Abel Villareal, un jove andorrà format a França en l’art de la ganiveteria artesanal, el qual farà un repàs de tots els passos que formen el procés siderúrgic, des de l’obtenció del mineral de ferro fins a la seva transformació en una eina útil. 

L’artesà Abel Villareal treballarà a la vista del públic, mostrant i explicant alguns dels secrets de la forja tradicional mentre fabrica una ganiveta, una eina de tall a dos mans que antigament s’utilitzava per pelar l’escorça dels arbres.

Aquesta activitat és gratuïta, però cal fer reserva prèvia obligatòria als telèfons 376 836 908 o 376 839 760. Així mateix, els dies 18, 20 i 21 de maig, els museus de gestió estatal oferiran jornades de portes obertes en el seu horari d’obertura habitual per celebrar el Dia internacional dels museus. Aquesta activitat és organitzada per l’Àrea de Museus i Monuments del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports.