Publicitat
Publicitat

Diumenge de paradetes de roses, tallers i signatures de llibres al Principat

Gairebé totes les parròquies han organitzat actes per celebrar Sant Jordi

La plaça del Poble de la capital serà el punt neuràlgic durant Sant Jordi, ja que se celebrarà la tradicional Fira del Llibre i de la Rosa amb la participació de 42 parades. Un contacontes, parades de llibres usats i la festa de Sant Jordi de la gent gran són les activitats previstes per a celebrar la festivitat a Encamp. Sant Julià ha farcit l'efemèride amb un seguit d'activitats que van des de les parades de venda de llibres i roses a les presentacions i signatures de les obres fetes pels mateixos autors, passant per un parell de tallers infantils i una cantada de caramelles. El Comú aposta per la fórmula que barreja cultura i gastronomia, i diumenge oferirà un obsequi d'una tapa i una beguda a les persones que es gastin més de 10 euros en compres a la Fira.

De les 42 parades que estaran instal·lades a la plaça del Poble d'Andorra la Vella per Sant Jordi, setze vendran llibres, catorze seran parades de roses i set vendran totes dues coses. També hi haurà quatre parades d'artesanies i manualitats i una de Ràdio Nacional d'Andorra, que emetrà en directe. A més, la Biblioteca Pública instal·la un any més el 'Nascuts per llegir a la plaça!', per a infants entre 0 i 3 anys.

Paral·lelament, durant la diada hi haurà actuacions a la mateixa plaça del Poble, com la del cantautor Quim Salvat, la de l'Institut de Música o la de la Coral de la Gent Gran, segons informa el comú d'Andorra la Vella. A més, s'ha convocat als escriptors andorrans a partir de les 11.30 hores perquè signin els llibres als seus lectors. Hi seran Manel Gibert, Marta Deu, Manuel Montobbio, Xavi Casals, Albert Villaró, Laura Pal, David Arrabal o Antoni Morell, entre d'altres. Finalment, i per escalfar motors, divendres al matí tindrà lloc la presentació del número 20 de la revista 'Ex-Libris Casa Bauró', i al vespre el lliurament de premis del 20è Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol, que precedirà l'espectacle 'Poesia en Jazz', a càrrec de Divadams, al Centre Cultural la Llacuna. El grup ha fet una selecció de poetes catalans, per aplicar-hi a posteriori el llenguatge del jazz.

Contacontes, llibres usats i una festa de la gent gran, a Encamp
La parròquia d'Encamp celebrarà la festivitat de Sant Jordi amb un contacontes, parades de llibres usats i la festa de de la gent gran, segons informa el Comú. Així, dijous 20 a les sis de la tarda, la Biblioteca Comunal d’Encamp organitza una sessió de contacontes teatralitzat de la llegenda de Sant Jordi, diumenge hi haurà parades de llibres usats tant a Encamp com al Pas de la Casa, i a partir de les 16.30 hores la gent gran celebrarà la diada amb un berenar, roses, llibres i una sessió de ball.

Llibre, rosa i tapa, a Sant Julià
La Fira de Sant Jordi, que celebrarà Sant Julià aquest diumenge a partir de les 9 hores a la placa Laurèdia, comptarà amb una desena de parades de roses i llibres. Una de les activitats principals serà la signatura de llibres i la presentació feta pels mateixos autors, entre les 11 i les 13 hores, que enguany seran Teresa Cairat, amb 'El Síndic Cairat. El meu padrí'; Omar el Bachiri, amb 'Vivo como quiero'; Marta Deu, amb 'Del Pas de la Casa, menuda memòria'; Manuel Montobbio, amb 'Ideas chinas: el ascenso global de China y la Teoría de las Relaciones Internacionales'; Antoni Morell, amb 'Passaport sense nom'; Robert Pastor, amb 'Perdut i altres històries de les Valls'; Susana Ginesta, amb 'Com vaig aprendre que mai és tard per emprendre', i Albert Villaró, amb 'La Clara i la sopa de lletres'.

D'11 a 14 hores és previst que se celebri un taller infantil de punts de llibre, que anirà a càrrec de Núria Novell, professora de l'escola d'art de la parròquia. A les 13 hores, la Coral Rocafort farà una cantada de caramelles. A la tarda, entre les 16 i les 19 hores es farà un taller infantil de papiroflèxia a càrrec de Manel Arroyo, i a les 19 hores es clourà la Fira. Les compres que superin els 10 euros tindran un tiquet de regal per a una tapa i una beguda en qualsevol dels vuit establiments que s'han adherit a la campanya.

Sant Jordi de còmic, a la Massana
Aquest cap de setmana, la Massana celebra el saló del Còmic 2017, a la sala la Closeta, el museu del Còmmic i la biblioteca Comunal. Els visitants trobaran exposicions originals dels autors convidats, de conferències i presentacions, de venda de còmics i marxandatge i d'un concurs de cosplay amb lots de còmics com a premis.

Canillo celebra Sant Jordi a la plaça Montaup
La plaça Montaup serà l'escenari sobre el qual s'aixecarà el mercat de venda de llibres i roses per Sant Jordi. Entre les 8.30 i les 13.30 hores s'instal·laran les paradetes.

Els beneficis de 'L'aventura d'en Botonet' es destinaran al centre d'acolliment de menors
Aquest dimecres es presenta el llibre 'L'aventura d'en Botonet', d'Anneke van de Wal, i els beneficis de la seva venda es destinaran al centre d'acolliment d'infants i joves de la Gavernera. L’autora ha volgut, personalment, que els beneficis es destinin íntegrament al centre d’acolliment d’infants, i es dedicaran a la realització d’activitats extraescolars i a la formació complementària per als educadors. Van de Wal és autora d’altres dues obres de literatura infantil. 'L'aventura d’en Botonet' està inspirada en les Valls d'Andorra, la natura i l'esport.