Publicitat
Publicitat

Doble estrena al Festival Internacional Orgue&nd

Amores toca per primer cop al festival i ho fa per presentar 'El jardí suspès', d'Ignacio Ribas

Amores, grup de percussió, i Ignacio Ribas seran els encarregats, aquest dimecres, de donar el tret de sortida al 18è Festival Internacional Orgue&nd. Es tracta de la primera vegada que el grup actua a Andorra i a més a més es dona la circumstància que ho fa per a l’estrena de l’obra composta per Ribas ‘El jardí suspès’.

La peça de l’organista i director artístic del festival és un “recorregut” musical amb “moltes textures”, tal com l’ha definit el mateix Ribas, afegint que és una obra “molt meditativa” tot i que també té moments d’altres tonalitats, i que suposa una “recreació” per part dels intèrprets. Així, el músic d’Amores Jesús Salvador ‘Chapi’ ha destacat que el que podrà veure el públic serà una “creació en el moment”, ja que es basa molt en la improvisació i, per tant, serà un interpretació que es donarà “en aquell moment i mai més”. Ribas ha intentat “transmetre en paraules musicals el que passa al voltant d’un dia”, tal com ha afegit Salvador.

L’autor de l’obra ha manifestat que ha volgut fer “un regal al festival” i ha afegit que per a ell és un “goig” poder-la estrenar a Andorra, on l’ha compost, tot i que espera que pugui ser interpretada en altres llocs i, de fet, Amores està “movent-se” per dur-la a València. El grup de percussió treballa des de fa tres mesos en ‘El jardí suspès’ i han manifestat que els dona “molta energia musical” poder-la interpretar en viu.

Prèviament al concert, previst per a les 21.30 hores, Amores oferirà un repic de campanes a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella (escenari del concert). Serà a les 21.15 hores i vol ser una “fanfàrria de preludi” amb la qual es vol fer una crida al públic perquè assisteixi a l’actuació. Salvador ha manifestat que s’utilitzarà la “sonoritat de les campanes” que s’ha fet servir sempre per cridar la gent a les celebracions religioses a aquesta altra celebració, la del festival.

Ribas ha recordat que en aquesta edició en què es commemora la majoria d’edat del festival hi ha programats més concerts i activitats paral·leles que en anys anteriors. Concretament seran vuit actuacions i vuit propostes alternatives. El festival, ha dit, gaudeix de “bona consideració”, i fins i tot ja hi ha gent que ve al país només per assistir-hi.