Publicitat
Publicitat

Encamp celebra la primera Trobada d'Acordionistes andorrana

L'Associació de la Gent Gran d'Encamp s'emmiralla en el festival d'Arsèguel, dedicat a l'instrument musical preferit de molts padrins

Més d'un centenar de padrins han assistit aquest dissabte a la tarda a Trobada d'Acordionistes organitzada per l'Associació de la Gent Gran d'Encamp, al Centre Esportiu i Sociocultural del poble. 19 músics vinguts de França, Espanya i el Principat s'han sumat a la festa per oferir un repertori variat, des de pasdobles i valsos a altres clàssics per a l'acordió. El president de l'Associació de la Gent Gran d'Encamp, Antoni Berengueres, s'ha mostrat satisfet per l'èxit de la proposta i ha avançat que l'organització ja pensa en la celebració d'un concert d'acordió, una proposta diferent de la trobada amb ball que s'ha celebrat aquest dissabte. Un dels impulsors del projecte, l'acordionista Joan Pere Couot, assistent habitual a la trobada d'Arsèguel, que asseguren que és el festival de música tradicional més antic de Catalunya i el festival d'acordió diatònic més important d'Europa, ha reconegut que voldrien arribar a aconseguir una proposta similar al Principat.

Berengueres, que també organitza els balls del dissabte per a la gent gran d'Encamp, ha reconegut que la música d'acordió agrada, sobretot, als padrins, però ha insistit que "és una música per a tothom, que hi ha gent jove a la qual també li agrada". Quan Couot es va apropar i va insistir que una proposta així tindria èxit al Principat, basant-se en la seva experiència a Arsèguel, Berengueres no s'ho va pensar dos cops i va donar suport al projecte.

Aquest dissabte a la tarda el Centre Esportiu i Sociocultural d'Encamp s'ha omplert de padrins per assistir a un concert variat, amb 19 músics que han anat pujant a l'escenari a torns, amb repertoris curts -de 5 o 10 minuts- i, de vegades, interpretacions en grup. El públic, força animat, ha agraït l'esforç de tots els que han pujat a l'escenari, experimentats i amateurs.

"La nostra idea és que si té èxit, podem tornar a fer més trobades", ha explicat Berengueres, que ha aprofitat també per mostrar les instal·lacions culturals encampadanes als músics, que han proposat tornar-hi per oferir un altre espectacle en format concert convencional.

És la primera experiència d'aquest tipus a Andorra, segons ha assegurat la gent gran d'Encamp i, amb la bona resposta, insisteixen que no serà l'última. Els músics han vingut "amb molta il·lusió", segons ha explicat Berengueres, i se'ls ha donat llibertat per tocar el seu repertori preferit.