Publicitat
Publicitat

Escaldes es prepara per al 5è Festival de folklore ibèric

Hi participen uns 150 dansaires del Rancho Regional Recordaré Viver de Paramos (Portugal), de l'Agrupación de Danza Viergen de las Nieves de Tano (Cantàbria), de l'Esbart dansaire d'Andorra la Vella i del grup folklore Casa de Portugal, alguns dels quals han estat rebuts aquest divendres al Comú

Aquest dissabte se celebra al Prat del Roure la 5a edició del Festival de folklore ibèric que comptarà amb uns 150 dansaires del Rancho Regional Recordaré Viver de Paramos (Portugal), de l'Agrupación de Danza Viergen de las Nieves de Tano (Cantàbria) i de l'Esbart dansaire d'Andorra la Vella, així com del grup folklore Casa de Portugal que exerciran com a amfitrions.

Alguns dels participants en aquesta mostra han estat rebuts aquest divendres per la cònsol major d'Escaldes, Trini Martín, i la consellera de Cultura, Núria Barquín, que han explicat que abans del festival faran una desfilada per l'avinguda Carlemany amb els vestits tradicionals per ambientar la Nit Vivand. Durant la recepció també s'han intercanviat regals i records per commemorar la trobada.

El director del Grup Folklore Casa de Portugal, Jose Luis Carvalho, ha indicat que es tracta de grups que vénen de fora i, per tant, suposa una inversió important. Amb tot, "dóna molta alegria contribuir a l'oferta cultural el Principat", ha exposat.

De la mateixa manera, la cònsol ha reconegut que aquests esdeveniments permeten un "intercanvi de cultures" i són positius per a la parròquia i per al país. Per això, ha apostat per continuar acollint el festival l'any vinent com fins ara.