De la figura d'Antoni Morell a l'estudi d'un manuscrit sobre rellotges de sol

La Biblioteca Nacional ha presentat aquest dijous al vespre el número 22 de la revista anual 'Ex-libris Casa Bauró'

La revista anual ' Ex-libris Casa Bauró', de la Biblioteca Nacional, ha arribat aquest dijous, coincidint amb el Dia de les biblioteques, al número 22. La publicació va ser creada el 1998 amb l'objectiu de difondre la bibliografia nacional així com per donar a conèixer el seu fons mitjançant els articles que la completen. Així, un any més, el número que s'ha presentat conté el recull de la bibliografia anual publicada al país i recollida en gran part gràcies al servei del Dipòsit Legal, gestionat per la mateixa biblioteca, així com una selecció d'obres publicades a l'estranger però que tracten alguna temàtica vinculada al país i a la seva gent.

Pel que fa a l'apartat dedicat als articles, el número 22 ha inclòs textos que repassen des de la figura d' Antoni Morell a l'estudi d'un manuscrit sobre rellotges de sol conservat a la biblioteca. A més, també s'ha presentat el Tarter de llibres (xarxa per a la promoció de la producció bibliogràfica local dels Pallars i l'Alta Ribagorça), així com la conferència de David Mas sobre la història i evolució de la plaça Benlloch d'Andorra la Vella i un resum estadístic anual del funcionament de la Biblioteca Nacional i els serveis del Dipòsit Legal i l'ISBN.

Els 20 primers números editats fins al 2017 van seguir una mateixa línia editorial, que es va veure modificada a partir del número 21 (2018) amb un nou disseny i contingut i amb una publicació pensada de manera 100% digital.

Pel que fa al Catàleg de Publicacions del Govern que cada any s'editava per separat, ha passat a integrar-se a la mateixa publicació també a partir del 2018, afegint uns índexs que pretenen facilitar la localització de les publicacions editades per l'administració central.

La presentació, que ha tingut lloc aquesta tarda a la Casa Bauró, ha estat oberta per a tothom i, enguany, ha estat presentada per l'escriptor Robert Basart i la filòloga i assessora lingüística, Laura Casanovas.