Publicitat
Publicitat

El documental sobre els Fallaires d'Andorra la Vella inaugura el Festival Internacional de Cinema de Cerdanya

'El camí del foc. La cremada de falles d'Andorra la Vella' ha servit per inaugurar el certamen aquest dilluns a Puigcerdà

La projecció del documental 'El camí del foc. La cremada de falles d'Andorra la Vella' ha inaugurat aquest dilluns el VI Festival Internacional de Cinema de Cerdanya, celebrat a Puigcerdà. El treball es va estrenar l'octubre del 2014 al Teatre Comunal i ja havia participat anteriorment en la darrera edició de la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, el Picurt.

Es tracta d'un documental etnogràfic que explica la història de la festa i la tradició que se celebren durant la nit de Sant Joan a la capital d'Andorra. S'hi recullen entrevistes als testimonis vius que van cremar falles durant la primera meitat del segle XX i descriu el recorregut de l'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella des de l'any 1987, quan es va recuperar aquesta festa.

El Festival Internacional de Cinema de Muntanya està organitzat per la Cerdanya Film Comision, una comissió de l'entitat de promoció científico-cultural sense ànim de lucre Grup de Recerca de Cerdanya. El certamen dura una setmana i enguany s'hi projectaran un total de 58 films, que s'han escollit d'entre els més de 700 que va rebre l'organització.

A la projecció del documental sobre els fallaires hi van assistir aquest dilluns una representació de l'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella, encapçalada pel seu president, Santi Sànchez i per la consellera de Cultura i Participació Ciutadana del Comú d'Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, que també és fallaire. També hi van prendre part els codirectors del treball, Albert Cristòfol i Rosa Burgos.

L'audiovisual inaugural es va projectar conjuntament amb 'El Retaule de Sant Ermengol. Els inicis de l'espectacle', de Jesús Galindo. Tots dos s'han emmarcat en la secció etnogràfica documental del festival.