Publicitat
Publicitat

'Félix' s'acomiada d'Andorra després d'onze setmanes de rodatge

El director i els actors es mostren molt satisfets pel seu pas per Andorra i el pròxim 20 de juliol finalitzarà el rodatge a Barcelona

50 dies de rodatge, 100 localitzacions diferents i satisfacció per la feina feta. Aquest és el bagatge del pas de 'Félix', la sèrie del director català Cesc Gay, que des de principis de març s'està rodant a Andorra i que aquest divendres s'acomiadarà de les nostres fronteres.

Actors de la talla de Leonardo Sbaraglia i Ginés García han estat els protagonistes de luxe de la batuta de Cesc Gay en aquesta producció de Movistar+. Un thriller amb tocs d'humor basat en la figura d'un escriptor, Félix (Sbaraglia), i la seva visió vers una situació rocambolesca com és l'aparició d'un fill secret anys després d'una història d'amor fugaç. A propòsit d'això, cal sumar-hi la voluntat de l'escriptor de cercar una dona de la qual està enamorat i que es troba desapareguda.

El rodatge, que va començar a principis de març, ha transcorregut per diversos punts i espais de la geografia andorrana: l'hospital Nostra Senyora de Meritxell, Sornàs, Sispony, Encamp, Andorra la Vella o les Salines. Un fet que ha permès al director convertir-se en un autèntic "guia turístic" del país, ja que "hem rodat en unes 100 localitzacions diferents, amb la qual cosa ja puc dir que soc un autèntic expert en Andorra".

Per la seva banda, el productor cinematogràfic d'Independent Club -l'enllaç andorrà amb les productores espanyoles-, Edu Ruano, ha posat de manifest la magnitud d'aquest projecte en un territori cinematogràfic "pràcticament verge" com és el Principat. Segons ha explicat Ruano, la preparació i producció els ha suposat més de 25 setmanes de feina, i és que "han estat setmanes de molt neguit, però estem molt satisfets amb com ha anat tot".

El rodatge finalitzarà aquest divendres a terres andorranes i l'equip disposarà d'una setmana de vacances, tot que no tindran temps per relaxar-se perquè una setmana després s'iniciarà la segona fase a terres barcelonines fins al pròxim 20 de juliol, quan està previst que s'acabi el rodatge.

'Félix', una bona carta de presentació

Ruano ha destacat la "bona rebuda" de la producció espanyola al país, ja que "gran part de la sèrie està ubicada en territori andorrà". Aquest aspecte ha provocat que durant onze setmanes tot l'equip de la sèrie s'hagi instal·lat al Principat, un fet que segons Ruano ha estat tot un repte perquè "ha estat una producció intensa i d'una dimensió excepcionalment gran".

En aquest sentit, el productor també ha explicat que "aquesta feina pot ser una bona carta de presentació de cara a futurs projectes". Una idea que també atrau Gay, que no descarta realitzar més projectes al país ja que, segons ha explicat, "amb Félix tenia ganes de tornar a la natura i crec que la frontera és un lloc ideal perquè sempre passen coses".

En la mateixa línia que Ruano i Gay, Sbaraglia considera que "Andorra lluirà molt amb aquesta sèrie, ja que hi ha moltes imatges espectaculars". L'argentí que ja va participar en el rodatge de 'Nieve Negra' ha destacat que "hi ha molts espais verges, però molt ben connectats perquè es pot arribar molt fàcilment a tot arreu". "Estic segur que es vindrà cada cop més a gravar a Andorra": així de contundent es mostrava Sbaraglia sobre la possibilitat de realitzar més projectes al país.

Un bon regust de boca

"Tots els organismes ens han donat suport, hem anat a tots els llocs, la veritat ha estat com jo m'esperava": amb aquestes paraules Gay valorava la seva experiència en terres andorranes. Un sentiment comú amb Sbaraglia, que també ha posat en relleu l'amabilitat de la gent del país i els diferents membres de l'equip. L'actor argentí ha indicat que "ara tinc una mica de pena per marxar perquè ara arriba el bon temps".

El fred ha estat el principal enemic de l'actor argentí durant la seva estada al país ja que, segons ha posat en relleu, "si sempre treballes a més de 2.000 metres d'altitud, el fred acaba matant". El repte de mantenir la concentració tot i les baixes temperatures ha estat una de les principals dificultats de l'actor. Tot i això, l'argentí ha definit com una "causa" aquest projecte, ja que "és una història que l'hem fet molt nostra i quan lluites per una causa que t'estimes és molt fàcil treballar".

A més, cal recalcar que l'argentí participa en totes les seqüències que s'han gravat perquè tota la sèrie gira al voltant del protagonista, un fet que ha portat a Sbaraglia a cuidar-se, atès que "no em puc ni posar malalt i després de tantes setmanes es fa difícil seguir concentrat i mantenir l'humor. A més, l'actor ha indicat que també ha de mantenir una dieta regulada, malgrat que també ha tingut temps de gaudir de la gastronomia andorrana.

Per la seva banda, Ginés Martín, l'actor que interpreta un policia amic de Félix ha recalcat que "vindré més cops com a turista, però si puc per feina molt millor".

Tornada a la normalitat

Ara que la sèrie abandona les nostres fronteres, el Principat tornarà a la 'normalitat' després d'unes setmanes on la presència de camions, centenars de persones i actors de renom s'havien començat a fer habituals en les retines dels habitants de les valls.

Caldrà veure, doncs, si l'arribada d'aquest tipus de produccions comença a ser un fet habitual del nostre dia a dia o si, per contra, només ha estat un petit retall de ciència-ficció.