Publicitat
Publicitat

El Festival Ull Nu bat el rècord, amb més de 900 espectadors

 

Lander Camarero, del País Basc, es fa amb el premi de la categoria de ficció, pel seu curt 'A Serious Comedy'. Els andorrans guanyen en publicitat -Jessone Morillon- i videoart -Eric Rossell i Lluís Casahuga-, que a més s'han emportat el premi a la sostenibilitat

El Festival de Joves Creadors dels Pirineus, ha celebrat aquest dissabte la segona jornada de la seva tercera edició, el plat fort en el qual s'han pogut visionar més obres i s'ha procedit al lliurament dels premis. Segons l'organització més de 900 persones, entre participants i espectadors, han passat per les més de 40 projeccions que s'han dut a terme al Festival audiovisual per a creadors d'Andorra, Aquitània, Aragó, Catalunya, Migdia-Pirineus, Navarra i el País Basc. El guanyador de la categoria més important, la de ficció, patrocinada per la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco, ha estat el film 'A Serious Comedy', de Lander Camarero, del País Basc. La representació andorrana s'ha emportat els premis de la millor publicitat, per 'Water based spraypaint 300', de Jessone Morillon, i de millor videoart, per 'Naturae Polis', d'Eric Rossell i Lluís Casahuga, que, a més, han rebut el premi a la sostenibilitat atorgat pel Centre Andorra Sostenible.

'A Serious Comedy', narra la història de Nizar Rawi, el director de l'Iraq Short Film Festival, que cansat que el seu festival no rebi cap comèdia des de fa temps decideix fer-ne una ell mateix i, de pas, animar el país i la seva imatge a l'exterior. L'obra, l'última a ser projectada aquest dissabte al Centre de Congressos d'Andorra la Vella, ha rebut els aplaudiments del públic, que ha gaudit d'aquesta idea de Lander Camarero, del País Basc, de poc menys de mitja hora de durada.

A Lander Camarero, Eric Rossell, Lluís Casahuga i Jessone Morillon els han acompanyat Joan Martín, de Catalunya, que ha guanyat la categoria a la millor animació amb 'Candy Hearts'; Víctor Alonso, de Catalunya, que ha guanyat el millor documental amb 'Puño y metal'; Tuixén Benet, el guanyador de la categoria videoclip per 'Caballo negro', també català; Jon Herranz Hernández, el basc que s'ha emportat el premi a la millor obra de temàtica esportiva per 'Novato'; Carles Torrens, el català que ha rebut el premi del públic per la seva obra 'Sequence'; i les mencions especials del jurat, 'Don Miguel' de Kote Camacho (País Basc) i 'Cara de caballo' de Marc Martínez (Catalunya).

El programa d'activitats paral·lel associat al festival inclou el Petit Animac Camina, una selecció internacional de sis curtmetratges dels projectats a l'Animac 2014, que se celebra aquest diumenge a les 12 hores als Cinemes Illa Carlemany i el concurs RECcrea, el primer concurs de curtmetratges en català, organitzat conjuntament amb el departament de Política Lingüística, per als alumnes dels últims dos cursos de segona ensenyança i de batxillerat de les escoles d'Andorra, amb l'assessorament dels membres de l'associació Ull Nu -la data límit per participar és el 24 d'abril.