Cultura 24/05/2019

Formació per potenciar la vessant musical

La pedagoga musical Anna Vega ofereix un taller per a professionals i dissabte per a famílies de la mà de la Fundació ONCA

M. F.
1 min
La pedagoga musical Anna Vega, durant la formació organitzada per la Fundació ONCA. / M. F. (ANA)

Andorra la Vella"Som éssers musicals" i la música ens pot acompanyar en els processos vitals. Això és el que defensa la pedagoga musical Anna Vega, que de la mà de la Fundació ONCA, duu a terme el ‘Taller de música compartida’, que aquest divendres es dedica per primera vegada des que ella col·labora amb l’ONCA a professionals i dissabte s’obre a les famílies i els més petits de casa. En la formació que es desenvolupa aquest divendres hi prenen part una quinzena de professionals que treballen amb persones amb discapacitat, gent gran o infants i va encaminada a què puguin tenir al seu abast “recursos, estratègies i jocs amb música que puguin aplicar a les sessions” que fan amb aquests col·lectius, segons Vega.

Es tracta, en definitiva, de “captar l’atenció” del col·lectiu amb el qual es treballi i que la música vagi “donant peu” a les diferents activitats que es plantegen, tal com assenyala la pedagoga musical. Aquesta metodologia pot servir als professionals per abordar aspectes com la cohesió de grup, el benestar, en definitiva, “aconseguir coses positives”, per exemple a nivell conductual o d’aprenentatge en el cas dels nadons.

Vega defensa que quan es neix és “el moment òptim” per començar a explotar activitats amb música per als nadons, per estimular aquestes neurones i que la música s’integri ja en les seves vides. Considera que això fins ara no s’ha explotat prou i recorda que la música “remou les emocions, és el llenguatge més proper a les emocions” i, per tant, ens pot ajudar en molts moments vitals.

stats