La Fundació ONCA posa a la venda les entrades del concert de Santa Cecília

La percussió corporal entra en escena per primera vegada

La Fundació ONCA, emparada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, posa aquest dilluns a la venda les entrades del tradicional concert de Santa Cecília, dirigit per Albert Gumí, en commemoració de la patrona de la música. L’actuació tindrà lloc el diumenge 24 de novembre, a les 12 hores, a l’ Auditori Nacional d’Andorra

La Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra ( Jonca), l’Aula de Teatre i Dansa, l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, l’Escola de Música del comú d’Escaldes-Engordany, l’Escola Harmonia, l’Espai de Música Moderna, l’Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell, l’Escola de violí del departament de Cultura del comú d’Encamp i L’Animal Escola de Teatre, seran els protagonistes, per sisena vegada, d’una de les actuacions més emblemàtiques i populars de la temporada.  

El programa se centrarà en el binomi, ‘cos i ànima’, i per primera vegada, s’incorporarà la percussió corporal, com a instrument musical. Santi Serratosa, professional vinculat a la Fundació ONCA a través de la realització de diferents tallers amb les escoles, professionals i col·lectius socials, serà l’encarregat de treballar les coreografies. 

Segons Albert Gumí, “l’ànima és el fil conductor de la primera part del concert, amb un programa que s’endinsarà en el gènere simfònic, la música francesa i la composició d’autor. La Jonca presentarà tres visions ben diferents del concepte simfònic: la visió més barroca representada per un interludi fantàstic de l’òpera 'Serse' de Georg Friedrich Haendel, precedida per un moviment carregat d’energia i sorpreses d’una simfonia preclàssica de Giovanni Battista Sammartini. El testimoni de les anomenades clàssiques es presentarà a través d’un dels moviments de les simfonies més conegudes del sempre genial Joseph Haydn. Tres peces de Gabriel Pierné, a mig camí entre el romanticisme i l’impressionisme, evocaran la música francesa més festiva i, per finalitzar aquesta part, la Jonca interpretarà ‘Mamboy!’ obra d’Albert Gumí, plena de ritme i colors que ens faran sentir tot el moviment del Carib”.

El ritme i el cos seran els protagonistes de la segona part del concert, amb els participants de les escoles de música i de teatre. Segons Santi Serratosa, “el cos com a instrument musical serà el motor de les coreografies rítmiques aconseguides des d’un procés d'aprenentatge musical per desenvolupar la memòria, l'atenció, la coordinació, la creativitat així com altres aspectes socials, emocionals i lúdics”. Els moviments ens mostraran com l’ànima de la música i el vaivé del cos poden arribar a fusionar-se per aconseguir una orquestra simfònica amb cos i ànima. 

Per a aquesta actuació, es compta amb la col·laboració de l’Institut de Música del comú d’Andorra la Vella, per a la realització dels assajos, així com amb l’ajuda del comú de Sant Julià de Lòria (La Trapa), en la cessió dels instruments de percussió.