Publicitat
Publicitat

Gelabert: "No podem donar un xec en blanc" a Casa Ribot

El Govern es posa a disposició dels propietaris de l'edifici històric i els convida a presentar-se a la propera convocatòria de subvencions per poder rehabilitar l'edifici

La voluntat de salvar Casa Ribot, edifici històric ubicat a Escaldes-Engordany, amb seriosos perills d'esfondrament tal com va alertar a l'ANA l'associació Velles Cases Andorranes, compta amb el suport del Govern. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha assegurat aquest dimecres al migdia que estan a disposició del que necessitin els propietaris de la casa, la família Santuré, i de fet "ja ens vam reunir amb ells l'any passat" per començar a treballar-hi, ha explicat. No obstant això, Gelabert ha volgut deixar clar que l'única via possible de suport parteix de l'opció d'accedir a una subvenció del Govern per poder rehabilitar l'edifici. "Nosaltres no els podem donar un xec en blanc", ha recordat, "és una casa privada i no ens podem posar a la casa dels altres".

Durant aquesta reunió mantinguda l'any passat, des de Cultura es va instar els propietaris a acollir-se als ajuts, i així ho van fer. "Però ens van entrar una sol·licitud genèrica, sense projecte", ha recordat Gelabert, motiu pel qual finalment se'ls va denegar. La convocatòria de subvencions per aquest any es va tancar el passat 29 de juliol, ha explicat la ministra, i per aquest motiu Gelabert ha convidat la família Santuré a que s'hi torni a presentar l'any vinent. A partir d'aquí, suport absolut i "tots els mitjans possibles a la seva disposició".

Gelabert també ha recordat que els equips tècnics del ministeri ja es van desplaçar fins a la casa per valorar-ne el seu estat, que presenta importants desperfectes sobretot a la teulada, "cosa que no es fa habitualment". Cal recordar que Velles Cases Andorranes es va reunir el passat dilluns 1 d'agost amb els propietaris i amb el Comú d'Escaldes per tal de treballar plegats en l'objectiu de salvar Casa Ribot, pel seu alt valor històric tenint en compte que té gairebé 600 anys de vida.