Gelabert confirma que l'exposició sobre Isabelle Sandy s'obrirà el mes de gener

La ministra de Cultura es reuneix amb el Consell Assessor del Patrimoni

El Consell Assessor del Patrimoni Cultural ha visitat els orris d'Encenrera, del Cubil i d'Emportona a la parròquia d'Encamp per conèixer les actuacions de reconstrucció i de manteniment que s'estan duent a terme per part del departament de Patrimoni. La visita s'ha desenvolupat en el marc de les reunions periòdiques que el CAP celebra per tractar diversos aspectes relacionats amb el Patrimoni.

Postriorment s'ha fet una reunió, presidida per la ministra Olga Gelabert, el CAP ha estat informat també d'algunes accions previstes pel ministeri de Cultura, Joventut i Esports, com ara l'exposició de producció pròpia sobre Isabelle Sandy, que s'inaugurarà el mes de gener vinent a la sala ArtalRoc, i els projectes museològic i museogràfic per al nou Espai Columba.

També s'ha tractat la modificació de la normativa de patrimoni cultural i del treball que el Consell està fent en l'informe de seguiment. Així mateix, s'han abordat diversos temes referents amb la conservació i la promoció del patrimoni, en concret, s'ha mostrat interès en la restauració de les instal·lacions agropecuàries, la recuperació de la ruta del romànic i l'ampliació de l'obertura de les esglésies durant tot l'any, entre d'altres.

A la reunió, han estat presents també la directora de Cultura, Montserrat Planelles, el coordinador de Patrimoni, Alfons Codina i els membres del CAP, Francesc Rodríguez, Xavier Orteu, Ruth Casabella, Xavier Llovera, Miquel Mercè i Isabel de la Parte.

El Consell Assessor és un òrgan consultiu nomenat per la ministra, la finalitat del qual és avaluar i orientar el ministeri de Cultura en la implementació de polítiques i actuacions en l'àmbit del patrimoni cultural. Correspon al Consell Assessor avaluar l'aplicació del marc legal vigent i l'estat general del patrimoni cultural.