El Govern destina 24.000 euros a l'adquisició de dues obres d'art

'Bewilderment V' de l'artista barceloní Samuel Salcedo i 'Alternatura 13' de l'andorrà Joan Xandri entren a formar part de la col·lecció governamental

El ministeri de Cultura ha fet pública l'adquisició, per al fons d'art del Govern, de dues obres que tindran un cost per l'executiu de 24.000 euros, aproximadament.

Segons dos edictes publicats aquest divendres al BOPA, el ministeri que encapçala Sílvia Riva ha adquirit les obres ' Bewilderment V' de l'artista barceloní Samuel Salcedo per un total de 18.000 euros i ' Alternatura 13' de l'andorrà Joan Xandri, per un preu de 6.294 euros.

'Alternatura 13' va estar exposada en el vestíbul del Consell General, en commemoració dels 600 anys del Consell de la Terra i diferents treballs de Salcedo s'han pogut veure pels carrer d'Escaldes-Engordany i a l' Artalroc aquest estiu.

La peça creada per l'artista Samuel Salcedo representa un cap i ha estat feta amb resina de polièster i amb pintura industrial. Amb els seus 120 centímetres de diàmetre, el 'Bewilderment V' ('Desconcert') representa una metàfora dels éssers humans. La peça adquirida pel ministeri de Cultura forma part d'una col·lecció de setze figueres esfèriques que han estat exposades a la Galeria 3 Punts de Barcelona.

Pel que fa a l'obra de l'andorrà Joan Xandri, és una de les peces que formaven part d'un conjunt pictòric que, amb components de la natura, componien un mosaic, un muntatge pictòric que incloïa elements extrets de la natura.