El Govern nega cap desviació pressupostària al Museu de l'Automòbil

Defensa que únicament es va fer referència a una "probabilitat" d'un cost de sis milions

El Govern nega rotundament que es pugui afirmar de desviació pressupostària pel que fa al cost de construcció del nou Museu de l'Automòbil d'Encamp. En resposta a una pregunta formulada per la consellera d'Unió Laurediana i Independents de la Massana Carine Montaner, que al·ludia a una desviació pressupostària, des de l'executiu es defensa que quan es va fer referència a un cost de sis o set milions d'euros van ser una "probabilitat que va fer el ministre" que van recollir els mitjans de comunicació però en cap cas una "avaluació del cost".

Cal recordar que l’equip conformat per Arteks (Gerard Veciana i Betty Faura) i Ginjaume Arquitectura de Paisatge (Lluís Ginjaume i Andreu Canut) han estat guanyadors del concurs d’idees per a la construcció del nou Museu Nacional de l’Automòbil a Encamp. El projecte tindrà un cost d’onze milions i mig d’euros i la seva construcció ja començarà l’any que ve.

En la seva resposta publicada al butlletí del Consell General, el Govern defensa la necessitat de construir un nou espai per acollir una col·lecció de cotxes antics que ja existeix, "aprofitant una parcel·la pública" i no de lloguer com l'actual.

L'executiu argumenta que el nou museu entrarà a formar part dels museus d’automòbil de primer nivell europeu. Incrementarà el nombre de visitants respecte a les instal·lacions actuals, i augmentarà l’atractiu turístic d’Andorra. Alhora es potencia un eix de caire cultural-monumental, constituït per l’antic Hotel Rosaleda, el museu, la plaça dels Arínsols i l’edifici del comú d’Encamp. A més, mostra el convenciment que amb unes instal·lacions modernes el nombre de visitants augmentarà considerablement.