Publicitat
Publicitat

El llaüt de Hopkinson Smith estrena el cinquè FeMAP a Andorra

La Casa Museu Areny-Plandolit ha estat l'escenari on un dels més prestigiosos llaütistes ha començat el cicle andorrà de concerts del FeMAP

Un dels més prestigiosos i influents llaütistes del món, Hopkinson Smith, ha estat l'encarregat d'obrir la sèrie de concerts andorrans de la cinquena edició del FeMAP, el Festival de Música Antiga dels Pirineus. El festival es va inaugurar el 3 de juliol amb el Quartet Casals, però no ha sigut fins a aquest dijous al vespre que ha arribat al Principat.

Desenes de persones s'han aplegat a la Casa Museu Areny-Plandolit per escoltar un dels músics de llaüt més importants en l'àmbit internacional que, de fet, ja havia visitat Andorra anteriorment. Smith és considerat un mestre dins el món de la música antiga i, a més a més, grans músics han estat alumnes seus. En l'espectacle que ha ofert aquest dijous ha desplegat la seva elegància amb un so 'pianissimo' aprofitant tot el registre de l'instrument.

El concert a la casa Areny-Plandolit, el primer dels quatre concerts del FeMAP que se celebraran a Andorra en aquesta edició, ha repassat obres de John Dowland, i dels seus precedents, Johnson i Holborne. Es tracta d'una música de l'Anglaterra isabelina, amb més de 400 anys d'història, composta per veritables virtuosos de l'instrument a finals del segle XVI.

L'escenari, ple a vessar, ha estat el més indicat per a l'ocasió. Una de les residències més antigues del país, testimoni de moments històrics per a Andorra, s'ha omplert aquest dijous amb la música adient de Dowland o Holborne interpretada per un dels músics que millor ha sabut comprendre aquest estil.