Publicitat
Publicitat

Humor i història s'uneixen per donar a conèixer les singularitats de Santa Coloma

'La santa, el rus i el comte', la primera visita teatralitzada del poble acull una trentena de persones

El comú ha apostat enguany per apropar les visites teatralitzades al poble de Santa Coloma, de manera que aquest estiu els interessats poden gaudir i conèixer Santa Coloma i els seus racons amb la representació de 'La santa, el rus i el comte', que s'ha estrenat aquest dijous. Des del comú d'Andorra la Vella es donen a conèixer les zones històriques i culturals de la parròquia a través de recorreguts teatralitzats. Fa anys que es representa 'Don Francisco Zamora', una visita teatralitzada pel Centre Històric o la representació de 'Viatge a través de la història i les llegendes', un recorregut pel Barri Antic i l'església de Sant Esteve.

La visita, que dura una hora i quart, s'ha estrenat aquest dijous, tot i que la setmana passada els veïns de Santa Coloma van poder gaudir d'una representació només per a ells. L'estrena ha acollit a una trentena de persones, nens, adults i gent gran que volien descobrir els llocs més insòlits del poble. No tan sols eren turistes els interessats, sinó que molts andorrans han optat per apropar-se a la visita teatralitzada.

Durant la visita, tres grans personatges expliquen la història de Santa Coloma i guien al públic per les singularitats del poble en un recorregut que repassa els moments més fascinants de la història d'Andorra. La visita ha començat amb el personatge de la Coloma, una dona molt trempada i divertida que, començant per l'església romànica, feia un recorregut pel poble i explicava tot el que trobava. La casa Riberaygua, cal Paquetaire o cal Mariano eren uns dels punts on parava el grup. Sens dubte, el públic ha pogut veure i escoltar la història de la Torre dels Russos, on el segon personatge, el senyor Popov, portava els visitants fins al jaciment de la Margineda. Allà, el tercer i últim personatge esperava per explicar la història d'Andorra, el comte Roger Bernat III.

Finalment, el guia turístic ha acompanyat el grup fins al punt d'informació de Santa Coloma i, allà, els oients han pogut preguntar dubtes i qüestions històriques als actors de la visita. La següent representació serà el 2 d'agost, que igual que la d'aquest dijous, tindrà un preu de 5 euros per persona.