Irina Robles i Juanma Casero dirigiran la 24a edició d''Els Pastorets'

L'objectiu dels dos nous responsables és potenciar els elements de "conte, aventura i viatge" que té l'obra de Folch i Torres

La 24a edició d''Els Pastorets', l'obra de Folch i Torres que es representarà com és habitual per Nadal a l'auditori Claror de Sant Julià de Lòria, estrena direcció i un projecte renovat. Els nous responsables són Irina Robles, que hi aportarà l'experiència d'haver participat en l'obra des de petita i d'haver-la dirigit amb anterioritat, i Juanma Casero, que fa un any i mig que es dedica a la formació a Andorra i amb una trajectòria en direcció escènica al Centro Dramático Nacional (Madrid). Tal com ha indicat Robles, el fet que Casero no conegui els antecedents del projecte li permetrà aportar una visió més nova i fresca.

Tot i que no s'ha entrat molt en el detall, els dos nous directors volen potenciar la idea de conte o faula que té l'obra, a través tant dels personatges com de la proposta escènica. També es vol reforçar la noció de viatge fantàstic, que s'explicarà en tots els sentits: físic, en el temps i vital. A més, tal com ha indicat Casero, "volem que sigui un projecte molt de la gent", i per això conviden als actors a participar, no només actuant, sinó "sent part de l'escenografia, movent la funció o fins i tot cantant". La lluita o el dilema entre el bé i el mal que planteja l'obra també servirà per "prendre la metxa a la història".

Els càstings, que no són selectius ni eliminatoris sinó que serviran per conèixer la gent interessada i decidir on pot encaixar, es faran aquest divendres de 18 a 20 hores i dissabte de 10 a 14 hores, i enguany es convoquen a infants -a partir de 5 anys- i adults de manera conjunta. Irina Robles també ha avançat que enguany els assajos no es faran entre setmana sinó els caps de setmana. Els directors han insistit que no hi ha un límit de participants, sinó que s'encabirà a tothom que hi estigui interessat, una xifra que acostuma a situar-se al voltant de les 150 persones.

El conseller de Cultura de Sant Julià, Josep Roig, ha destacat el perfil pedagògic dels dos nous directors, i ha assegurat que estan preparant un projecte molt interessant, al qual el comú hi destina una dotació de 25.000 euros. Les quatre representacions tindran lloc el 26 de desembre a les 20 hores, i el 30 de desembre i el 6 i 7 de gener a les 18 hores.