Publicitat
Publicitat

Jazz i cordes clàssiques al Prat del Roure

L'ONCA, Laura Simó i el Dick Them Trio barregen música clàssica i jazz per celebrar el Dia de la parròquia d'Escaldes-Engordany

La Fundació ONCA, l'entitat que té com a patrons el Govern d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, ha celebrat aquest dijous el concert 'Jazz & Cordes'. Com el títol indica, es tracta d'una proposta jazzística i clàssica, que ha comptat amb la participació de la cantant Laura Simó i el Dick Them Trio, que s'han sumat a l'ONCA, sota la direcció de Josep Maria Sauret. L'actuació ha estat programada dins el marc dels actes de celebració del Dia de la parròquia d'Escaldes-Engordany, i ha comptat amb la col·laboració del Comú.

Dos centenars de persones -el mal temps ha fet la guitza a la proposta- han pogut gaudir de franc del concert, al Prat del Roure. La producció ha buscat apropar al públic la música clàssica i el jazz, amb aquesta idea original de Josep Maria Sauret i el contrabaixista Dick Them. A banda d'aquests músics, Laura Simó, Francesc Capella, al piano, i Lluís Ribalta, a la bateria, han completat l'escenari compartit amb l'ONCA.

L'espectacle ha començat amb tres obres d’Andersen, 'Fiddle Faddle', 'Arietta' i 'Plink, Plank, Plunk', que ha mostrat les capacitats de l'orquestra per al 'pizzicato'. Després de l''Oblivion' de Piazzolla, els jazzistes s'han unit a l'orquestra sobre l'escenari per interpretar 'Time after time', de Lauper.

Abans del repertori més jazzístic, el públic ha tingut l'ocasió d’escoltar una de les obres del repertori català, 'És quan dormo que hi veig clar', del poeta Josep Vicenç Foix, amb música del mestre Bardagí i de Serrat. Per finalitzar el concert, els artistes convidats, acompanyats de l’ONCA, han interpretat 'Fields of gold' d’Sting, Wave de Jobim i 'Louisiana sunday afternoon' de Schuur.