Publicitat
Publicitat

L'Espai Thyssen podria obrir a l'Hotel Valira a finals del 2016

Les obres s'allargaran durant un any, tal com ha confirmat el cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Marc Calvet

 

 

L'Espai Thyssen, que s'ubicarà als baixos de l'antic Hotel Valira d'Escaldes-Engordany, podria obrir les seves portes a finals de l'any que ve. Així ho ha confirmat aquest divendres el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet, que ha indicat que les obres s'allargaran durant un any i que l'objectiu de la corporació escaldenca és que la infraestructura quedi permanentment a la parròquia. Aquesta voluntat contrasta amb el que va anunciar el cap de Govern, Toni Martí, durant el debat d'orientació política, en què va assegurar que es tractaria d'una ubicació temporal per posteriorment traslladar-se a l'edifici 'The Cloud'. Sobre aquest anunci, Calvet ha apuntat la possibilitat que la col·lecció pugui dividir-se i que, per tant, l'espai es pugui duplicar, però ha volgut remarcar que les obres que s'estan fent a l'Hotel Valira tenen una magnitud important i que, per tant, entenen que el projecte no pot ser temporal.

Tant la majoria com l'oposició del Comú d'Escaldes-Engordany han defensat la importància i l'oportunitat que representa per a la parròquia poder acollir la col·lecció de la baronessa Thyssen amb la creació de l'Espai Thyssen. Amb tot, l'oposició ha demanat explicacions sobre l'anunci fet pel cap de Govern, assegurant que l'Hotel Valira serà un espai només provisional. Marc Calvet ha assegurat que volen que el projecte sigui a llarg termini, tenint en compte el volum d'obres que s'estan fent a l'edifici, i ha apuntat la possibilitat que l'espai es pugui duplicar en un futur, ja que la col·lecció es podria dividir.

Calvet també ha confirmat que el Comú es farà càrrec del lloguer de l'espai, però no ha volgut aventurar una xifra perquè dependrà dels metres quadrats que vulguin utilitzar de la planta baixa, que s'ha concebut com un espai diàfan, amb els canvis dels elements estructurals que s'hi estan duent a terme. A més, el cònsol menor també ha avançat que l'espai acollirà un espai educatiu per als infants. Si les obres es realitzen dins del termini esperat, el museu podria ser una realitat a finals de l'any vinent.