L'Hotel Rosaleda centralitzarà les dependències del Ministeri de Cultura

La Biblioteca Pública del Govern i l'Arxiu seran els únics equipaments que no es traslladaran i seguiran a Prada Casadet

El Ministeri de Cultura ja ha definit quines són les dependències que es traslladaran a l'Hotel Rosaleda. L'històric edifici encampadà centralitzarà bona part de les dependències ministerials, a excepció de la Biblioteca Pública del Govern i de l'Arxiu, que es mantindran a les instal·lacions de Prada Casadet, a Andorra la Vella.

Tal com ha explicat el ministre de Cultura, Albert Esteve, aquest dimarts al matí, el que sí que es traslladarà a l'Hotel Rosaleda seran els departaments de Política Lingüística i de Patrimoni Nacional. En el primer cas, aquest està ubicat actualment a Casa Motxilla, al Centre Històric d'Andorra la Vella, en un espai de lloguer.

Pel que fa a Patrimoni Nacional, totes les dependències que actualment es troben a Aixovall, els laboratoris i els elements que s'hi conserven, també es traslladaran a Encamp. A banda, l'Hotel Rosaleda també acollirà la part més administrativa del ministeri així com els despatxos dels càrrecs polítics.

Esteve ha augurat que, tot plegat, podria estar ja centralitzat i funcionant a Encamp l'any 2018. Aquesta any 2015, de fet, ja s'adjudicarà la primera part dels treballs, que es completaran al llarg dels propers tres anys.

El ministre de Cultura també ha donat a conèixer que, si tira endavant el projecte de rehabilitació de l'edifici d'Andorra Telecom i de l'antiga caserna de Bombers, el Govern buscarà un espai alternatiu per a la sala d'exposicions. Aquest haurà de ser un lloc "on no calgui invertir gaires diners per tal d'habilitar-lo", ja que serà un espai temporal.

La sala d'exposicions es podria tornar a ubicar al nou edifici d'Andorra Telecom, ja que s'hi reservarà un espai per a equipaments culturals. Tot i això, encara no està definit què s'hi farà. Preguntat per si seria una bona ubicació per a la col·lecció de la baronessa Thyssen -que es podria instal·lar al Principat-, Esteve ha admès que "és un bon lloc", ja que compleix diversos requisits, entre d'altres, que és cèntric.