Publicitat
Publicitat

Land Art Andorra arriba al cim registrant fins a 180 visitants diaris al punt d’informació

La Biennal, prorrogada fins al 18 d'octubre a causa de l'afluència de públic

A falta de quatre dies per finalitzar la primera Biennal Internacional de Land Art, l’artista i dissenyador, Pere Moles, ha valorat molt positivament aquest projecte, i ha explicat que “com que es tracta d’unes exposicions a l’aire lliure i gratuïtes és molt difícil quantificar el públic exacte però sí que sabem que el punt d’informació en dies punters i caps de setmana ha arribat a rebre 180 persones i la mitjana s’ha situat en 50 persones per dia”.

Des de l’organització tenien molt clar que volien oferir una mirada molt diferent dels paisatges d’Andorra i s’havia de fer durant la tardor o bé durant la primavera per així aprofitar que el paisatge és més vistos. L’esdeveniment cultural, que va comptar amb obres d’una trentena d’artistes del país i d’altres indrets, va arrencar el passat 10 de setembre i inicialment estava previst que finalitzés el 10 d’octubre però Moles ha assegurat que “s’ha posposat fins al 18 d’octubre a petició d’Andorra Turisme, d’una banda per l’èxit de públic que està registrant el certamen i de l'altra per aprofitar l’afluència turística del cap de setmana del pont del Pilar a Espanya i a més coincidint amb l’Andorra Shopping Festival”.

L’obra de l’andorrà, Miquel Mercè, instal·lada a la tartera del pic del Carroi, i visible des de tota la vall d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, ha estat la que ha obtingut més ressò i ha generat més debat de si es tractava d’art o no. El dissenyador Pere Moles ha defensat que “encaixa perfectament amb la missió que teníem”. D’altra banda, la Zona Ras, espai situat al llac d’Englosasters, que pretenia implicar la societat andorrana al màxim amb la Biennal amb una funció doble, artística i pedagògica, des de l’organització també la cataloguen com a èxit, ja que ha rebut més de 1.000 infants i ha assolit l’objectiu, “ha estat la joia de la corona” ha afegit Moles.

Andorra Land Art ha estat molt present a les xarxes social des dels seus inicis, de fet, l’obra de l’artista nord-americà, Stuart-Williams amb les ‘Five orange spheres’ ha donat un toc de color a la plaça del Consell General i ha aconseguit ser l’obra més fotografiada i compartida a les xarxes socials.

Durant aquest mes i escaig s’han programat diverses activitats com conferències a les escoles, jornades de poesia o bé col·locar instal·lacions sonores. Per aquest dissabte 17 d’octubre a les 12 i a les 16 hores està previst fer la darrera intervenció sonora dins de la cúpula del llac d’Englosasters.

Des de l’organització es plantegen continuar amb aquest projecte i repetir-ho l’any vinent per tal que sigui un referent a nivell europeu.