Publicitat
Publicitat

El Nadal en què Dràcula es trobarà amb en Lluquet i en Rovelló

La representació de 'Els Pastorets' a Sant Julià faran enguany una adaptació del clàssic de Folch i Torres amb el de Bram Stoker que compleix 120 anys 

Aquest dimarts al matí s’ha presentat a Sant Julià de Lòria la 23a edició de la tradicional obra ‘Els Pastorets’, de Josep Maria Folch i Torres. Els directors Joan Hernàndez, Alfons Casal i Jessica Casal juntament amb el conseller de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, han explicat com enguany l’obra pren l’ambientació i l’estètica de la novel·la de Bram Stoker ‘Dràcula’.
 
El conseller de Cultura del Comú, Josep Roig, ha destacat la trajectòria i la feina feta al llarg dels anys en una representació que en 22 anys ha reunit “més de 150 persones que hi han participat i més de 24.000 persones que han passat com a públic”, seguint una “constant reinterpretació dels textos i amb fidelitat a l’obra de Folch i Torres, i dotant de nous matisos l’obra”. Per això, enguany, l’obra pren l’ambientació del llibre ‘Dràcula’, de Bram Stoker, coincidint amb el 120è aniversari de la seva publicació.   

Així, Satanàs serà una recreació del comte Dràcula, reclòs al seu castell infernal des d’on amenaçarà el llogaret dels pastors Lluquet i Rovelló. Llucifer serà el geperut Igor que acompanya el tenebrós comte i les fures recrearan les vampiresses de la popular novel·la d’Stoker. Segons Roig, l’adaptació “es notarà a través dels personatges, amb un Satanàs que adoptarà l’estètica de Dràcula i molt còmic”, però també a través de l’escenografia amb “l’infern que serà el castell en un escenari que anirà basculant en dues cares, el poble dels pastors i el castell de Dràcula”, tal com ha detallat Joan Hernàndez, un dels directors.
 
L’obra, de seixanta minuts de durada, comptarà amb quatre actuacions: el dilluns 26 de desembre a les vuit del vespre, el divendres 30 de desembre a les 21.30 hores, el divendres 6 de gener a les sis de la tarda i el dissabte 7 de gener també a les sis, a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. La representació del dia de Reis anirà íntegrament a la Fundació La Marató de TV3. El preu de l’espectacle és de deu euros i ja es poden adquirir per internet a  morabanc.ad/entrades i al mateix Centre Cultural i de Congressos.