La "Mater Natura" omple de vida el Parc Central

El recinte del Parc Central, gairebé ple, ha estat l'escenari d'un espectacle natural i orgànic, basat en el paisatge pirinenc i en elements de la idiosincràsia andorrana

Gairebé 5.000 espectadors han assistit aquest dissabte a l'estrena del nou espectacle del Cirque du Soleil al Parc Central d'Andorra la Vella. Un espectacle orgànic, natural, amb contínues referències a la vegetació del Pirineu i al paisatge andorrà en les acrobàcies, en l'escenografia, les projeccions, el vestuari i la música. Un espectacle una mica menys acrobàtic que el de l'any passat, però que ha guanyat en concordança amb l'entorn muntanyenc.

La comparació és inevitable i, entre el públic, molts ja havien gaudit l'estiu passat de la funció que va portar la companyia canadenca per primera vegada al Principat. La sensació entre aquests primers jutges és que són dos espectacles diferents, tots dos d'una alta qualitat artística, la que s'espera d'una empresa única al món, com és el Cirque. Entrevistats a la sortida alguns trobaven a faltar una mica més de ritme en la música i intensitat, però tots han lloat, per exemple, l'altura de les acrobàcies, enguany en un escenari amb un sostre notablement més alt, o l'aplaudit número aquàtic.

La de la contorsionista dins i fora de la bassa d'aigua és només una de la dotzena llarga de propostes d'acrobàcies, salts, carreres i balls que interpreten els 35 artistes sobre l'escenari. Qui tingui l'entrada, no es podrà queixar: gaudirà de números variats, amb cordes, amb la roda d'equilibris que va fer famós a aquest circ, amb parelles romàntiques i alguna sorpresa difícil d'interpretar. Si, a més, no s'ha vist mai un espectacle del Cirque du Soleil, la satisfacció està garantida.

Però també gaudirà d'un entorn plenament andorrà, amb projeccions dels llacs i les muntanyes del país, amb els sons de la natura i grandalles repartides per l'escenari. Tot conduït per tres noies vestides amb els colors de la bandera andorrana i amb una música més salvatge i ètnica.

La història és més difícil d'interpretar: uns excursionistes que no s'estimen molt la natura viuen tota una sèrie d'experiències a través dels números del circ. La incògnita serà descobrir com aquests estímuls acaben donant a conèixer l'espectacle natural d'aquest entorn que es fa estimar.