Més de 18.000 assistents en els cicles de música al carrer d’Escaldes-Engordany

El comú estudiarà col·locar una carpa a la plaça Coprínceps per al cicle de l’any vinent

Els cicles de música al carrer organitzats pel departament de Cultura del comú d'Escaldes-Engordany durant els mesos de juliol i agost han rebut a més de 18.000 persones. La xifra és inferior a la de l'any passat, on van assistir 20.320 espectadors, a causa de la pluja i a la reducció del nombre d'actuacions, de disset l'any passat a quinze d'enguany. El festival ha comptat amb un pressupost de 80.638 euros, un 17,3% més que l'edició anterior.

El comú fa una valoració positiva dels cicles, que veuen com s'han consolidat i són una data marcada en el calendari de la gent. "Jo personalment molts dies anava a la plaça amb el neguit de si hi hauria gent o no perquè estava plovent i realment hi havia gent", ha afirmat el conseller de RRHH i Cultura Salomó Benlluch. Per a ell, el fet que gent continuï anant a la plaça Coprínceps per escoltar la programació prova que "les apostes que estem fent són les correctes".

De cara a pròximes edicions, el departament estudiarà la possibilitat de posar una carpa que protegeixi de la pluja i el fred als músics i als espectadors. "És una demanda tant del públic com dels restauradors i de nosaltres mateixos perquè hem d'esperar la clemència del temps per saber a quina hora podem començar o no", ha apuntat Benlluch.

La setmana de Jazz al carrer ha estat la més perjudicada per la pluja amb un total de 3.380 assistents, 600 menys que l'any passat, per culpa del mal temps en tres dels sis concerts. El públic ha valorat la diversitat i la qualitat dels grups i la presència de formacions tipus 'Big Band'.

Un total de 9.350 persones han assistit al cicle Músiques del món, que ha ofert un ventall d'actuacions provinents d'altres cultures, però també ha fet una aposta per les formacions nacionals, que "any rere any ocupen un espai més important", ha explicat el conseller, passant d'un 35% el 2017 al 46% en aquesta edició, en set dels quinze concerts. L'afluència a cada concert ha estat d'entre 790 i 360 persones, tenint en compte que quatre concerts van patir les inclemències de la pluja. El grup que va reunir més gent va ser Piratas Rumbersions, amb 790 espectadors.

La Nit dels 80 i 90 i la Nit del silenci, celebrada per quart any, han estat les que més públic han acollit en el cicle Nits del món, amb més de 1.200 espectadors. També han tingut afluència de gent les nits dedicades a les poblacions agermanades de Lalín i Etang Salé, a les quals el comú ha volgut apropar a la ciutadania oferint música i gastronomia tradicionals.

Més música

La programació del festival continua els mesos de novembre i desembre amb tres concerts. El 15 de novembre Sergio Dalma retrà un homenatge a la cançó italiana amb 'Via Dalma III', com ha fet en els últims anys de la seva carrera. Jane Birkin trepitjarà l'escenari de la Sala Prat del Roure el 28 de novembre, interpretant les cançons del músic Serge Gainsbourg. EL grup Charleston Gospel Voices tancarà el cicle el 6 de desembre a l'església Sant Pere Màrtir.