Publicitat
Publicitat

Més divulgació de les portes obertes

El director artístic del Festival Internacional Orgue&nd creu que cal incidir en la proposta perquè hi hagi més públic

Amb les explicacions a l'església de Sant Pere Màrtir que aquest dilluns al matí han ofert l'organista Aaron Ribas i el clavecista David Palanca, s'han donat per concloses les jornades de portes obertes que s'emmarquen en el XVIIè Festival Internacional Orgue&nd. El director artístic de la cita, Ignacio Ribas, fa un balanç positiu d'aquestes jornades però destaca que cal una major divulgació perquè la gent les conegui i hi prengui part.

D'aquesta manera, ha assenyalat que el repte de cara al següent festival serà, precisament, incidir en aquesta divulgació, ja que remarca que aquesta proposta ha tingut una "bona recepció" i a les persones que han participat els ha "encantat", per la qual cosa creu que el que manca és que la gent tingui notícia que es fan aquestes jornades perquè la participació s'incrementi.

Ribas remarca que es tracta d'una proposta "fora de l'habitual" ja que permet als assistents "parlar directament amb el músic, posar-li qüestions" i saber com funcionen els instruments.

Així, aquest dilluns al matí la desena de persones que han pres part en la proposta han pogut veure quines són les similituds i quines les diferències entre el clavecí i l'orgue, els dos protagonistes del concert d'aquesta nit. Aaron Ribas, que és l'organista titular de l'església de Sant Pere Màrtir ha endinsat els assistents en les peculiaritats de l'orgue, que data del 1987 i que recorda "els orgues del Renaixement" i que funciona "molt bé per a la música barroca".