Publicitat
Publicitat

Més espai i comoditat en els nous Tallers d'Art de la Massana

Entre les principals novetats, el nou equipament compta amb lavabos propis, una sala de reunions i un espai reservat per a la neteja de les eines de treball

Més espai i comoditat. Aquests són els principals avantatges amb què comptaran els tres artistes seleccionats per ocupar els nous Tallers d'Art de la Massana, que s'han presentat aquest dijous al migdia amb la presència de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, els dos comissaris per a la pròxima edició de la Biennal d'Art de Venècia 2017, Míriam Ambatlle i Javier Balmaseda, així com els mateixos artistes, Eve Ariza, Jordi Casamajor i Eva Martínez. Les noves instal·lacions, que anteriorment compartien espai amb els bombers en la segona planta de la caserna, s'han decidit traslladar íntegrament cap a la tercera planta per tal "de guanyar espai i oferir un entorn més còmode i amb més prestacions", segons ha detallat Gelabert durant la visita. En aquest sentit, la ministra ha comentat que amb el nou equipament es passa dels 120 metres quadrats de l'anterior espai als 150 actuals -cada un dels tres tallers compta amb una superfície d'uns 40 metres quadrats- i, a més, "també es guanya en comoditat, ja que hi ha lavabos propis i un espai per poder netejar les eines de treballs".

Pel que fa a les primeres impressions que ha causat el nou espai entre els artistes seleccionats, Jordi Casamajor, que ja va participar en els tallers ara fa 17 anys, ha remarcat que els nous tallers "no tenen res a veure amb els anteriors, és un espai totalment adequat, que incita al treball i a la realització de l'obra".

D'altra banda, tot i reconèixer que "potser faria alguna modificació", el comissari, Javier Balmaseda, que també va participar en els tallers l'any 2000, ha indicat que el nou espai ofereix unes dimensions molt més adequades que l'anterior. "Trobo que està força bé", ha admès.

Finalment, Gelabert també ha explicat que paral·lelament a l'adequació dels nous Tallers d'Art, des del Govern s'ha seguit treballant per impulsar la creació d'una residència en la segona planta del mateix edifici que permeti acollir a artistes d'intercanvi. En aquest sentit, tot i recalcar que "encara està en fase d'estudi", Gelabert ha precisat que l'espai en qüestió tindrà uns 80 metres quadrats i comptarà amb una zona d'habitatge i una altra per treballar.