Publicitat
Publicitat

Més de 1.200 persones participen en les activitats especials als museus

La conferència de Clara Pladevall sobre plantes remeieres d’Andorra al CIAM va donar el tret de sortida als actes

La Diada internacional dels museus i la Nit europea dels museus, que es van celebrar la setmana passada, van aplegar un total de 1.255 persones. La conferència de Clara Pladevall sobre plantes remeieres d’Andorra al CIAM va donar el tret de sortida als actes el dimarts 12 de maig, i hi van assistir 58 persones.

Pel que fa als tallers d’art 'Una altra mirada és possible. Recerca dels estereotips de gènere en l’espai museogràfic andorrà', hi van prendre part 28 persones dissabte a la tarda i 27 diumenge al matí. El taller, de cinc hores de durada, va ser impartit per la professora i crítica d’art Pilar Bonet Julve, i va atreure nombrosos artistes del país, entre altres assistents. A l’obertura excepcional de la capella privada de Sant Felip i Sant Jaume dels Cortals el dissabte de 13 a 14 hores hi va haver 27 visites, i 35 persones van gaudir de les danses de l’Esbart Lauredià al Museu del Tabac diumenge al matí.

La Nit europea dels museus es va celebrar amb un concert de la formació Trio Madriu de l’ONCA al Museu Casa d’Areny-Plandolit, amb el títol 'La intimitat del saló romàntic', en què hi va haver 53 assistents. I a les jornades de portes obertes que van oferir la majoria de museus durant el cap de setmana, el que més assistència va registrar va ser el Museu Casa d’Areny-Plandolit, amb 190 visitants, seguit de la Casa de la Vall (169 persones) i el Museu Nacional de l’Automòbil (124 assistents).