El frustrat projecte de Museu Nacional d'Andorra de Frank Gehry s'exposa a París

L'arquitecte exposa una retrospectiva amb seixanta projectes, més de 200 dibuixos i documents audiovisuals entre els quals el projecte no realitzat per a Andorra

El Centre Pompidou de París acull des d'aquest dimecres una retrospectiva de l'arquitecte Frank Gehry, amb seixanta projectes resumits en 67 maquetes, més de 200 dibuixos i documents audiovisuals, tal com recull l'Agència EFE. La mostra també inclou la visió de projectes no realitzats com el gratacels de lava de 80 metres d'alçada ideat per al que havia de ser el Museu de la pau i la identitat i arxiu nacional d'Andorra, que s'havia d'ubicar a la Massana i que es va desestimar el 2009.

El projecte frustrat del Museu Nacional d'Andorra ocupa un lloc en la mostra que s'inaugura aquest dimecres al Centre Pompidou de París dedicada a l'arquitecte Frank Gehry. L'exposició es podrà visitar fins al 26 de gener i després viatjarà a Los Angeles on s'hi sumaran els seus dissenys de mobiliari.

El recorregut cronològic i temàtic subratlla sis eixos decisius en la seva obra. A la mostra s'hi pot veure la Winton Guest Home de Minnesota (EE.UU.) (1982-1987); la Wosk Residence (1981-1984); el Walt Disney Concert Hall (1989-2003); el Guggenheim de Bilbao i el d'Abu Dabi, en construcció des de 2006; o el Museobio de Panamà.

A més del Museu Nacional d'Andorra també hi ha altres projectes no realitzats com el Jerusalem Museum of Tolerance d'Israel; o el National Art Museum of China Competition (Namoc) pensat per a Pequín.