L'escriptora Núria Gras se sotmet al veredicte del Club de lectura de les valls del Nord

La guanyadora del Fiter i Rossell 2017 ha estat la protagonista de la sessió en què s'ha debatut la seva novel·la 'Paradís d'ombres'

El Club de lectura de les valls del Nord ha comptat aquest dimecres al vespre, a la biblioteca comunal d'Ordino, amb la presència de l'escriptora andorrana Núria Gras, guanyadora del premi Fiter i Rossell 2017 amb la novel·la de suspens 'Paradís d'ombres'. Precisament aquest ha estat el títol escollit per a la sessió d'aquest febrer del Club de lectura, i els participants, al voltant d'una desena, han pogut analitzar i debatre sobre el seu contingut amb la persona que li va donar vida.

Gras s'ha mostrat molt "emocionada" de poder participar en un Club de Lectura, amb "un grup on tothom ha llegit la novel·la" i es poden comentar coses "sense fer espòiler". Tot plegat és "molt enriquidor", ha explicat. "Quan escrius mai saps si ho llegirà algú", i si ho pots comprovar en trobades com aquestes, "és molt satisfactori", ha celebrat.

L'escriptora encampadana ha explicat als participants com va sorgir la idea del llibre, ha ensenyat les fitxes dels personatges, l'escaleta i una llibreta on anava prenent apunts per al desenvolupament de la novel·la. Seguidament, ha contestat a les preguntes dels presents.

El Club de lectura de les valls del Nord és una proposta conjunta de les biblioteques comunals de la Massana i d'Ordino i se celebra alternament a les dues instal·lacions. Tal com ha explicat la responsable de la biblioteca d'Ordino, Enma Hernández, durant les trobades els participants "expressen els sentiments" que els ha transmès la novel·la i els seus personatges i després es fa un debat conjunt sobre el llibre.

Gràcies a un servei ofert per la Xarxa de Biblioteques de Catalunya, que té llibres destinats a clubs de lectura, els participants poden tenir el llibre "sense haver-lo de comprar", ha informat Hernández. Per a la propera sessió, a la Massana, es comptarà amb la presència de l'escriptor andorrà David Gálvez i es parlarà sobre el seu llibre 'Arnes'.