L'ONCA més pujat de to

Amb els seus relats eròtics medievals, Els Trobafolls, han ofert l'actuació més atrevida del cicle ON-Carrer

El cicle ON-Carrer ha ofert la seva aquest diumenge al Prat Gran de la Massana la seva proposta més atrevida i pujada de to.L'espectacle, que duia el nom de 'Postures textuals - Pessics de literatura eròtica medieval' ha mesclat música de guitarra amb el recital de textos "picants", tal com ha explicat una de les dues trobadores, Raquel López Palau.

Les cites són extretes del llibre català 'Speculum al foder', que data del segle XIV, d'autor anònim, i que es pot traduir al català actual per Mirall del fotre, també conegut com el Kamasutra català. López Palau, que pertany a l'agrupació  Els Trobafolls,  ha detallat que l'actuació oferta al cicle ON-Carrer és una versió reduïda d'un espectacle que tenen des de fa 15 anys. El públic assistent, ha pogut gaudir de la lectura de consells i recomanacions eròtiques, "que els introduiran a les arts amatòries".

La Fundació ONCA, impulsada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, ha delectat el país amb una sèrie de concerts al carrer per integrar la música en viu en el dia a dia dels ciutadans. En el cas de la Massana, a més d'Els Trobafolls, també hi han actuat Vittosky i Patxi Leiva.

ON-Carrer és un cicle d'estiu en espais i racons de totes les parròquies, que es va iniciar el 13 de juliol a Sant Julià de Lòria i finalitzarà el 26 d'agost a Ordino. Cada formació fa una actuació amb tres passis de 20 a 25 minuts. El cicle té un caire "casual" per evitar la concentració de públic i afavorir la "sorpresa" de trobar-se la música enmig dels espais comuns. En total, set setmanes de música d'una parròquia a una altra. La pròxima afortunada d'ON-Carrer serà Encamp.