Publicitat
Publicitat

Ordino es prepara per a la 14a Trobada de Buners

Estarà centrada en la gaita i comptarà amb grups de "proximitat" i de "molta qualitat" que oferiran concerts gratuïts durant tot el cap de setmana

La parròquia d'Ordino es prepara per acollir aquest cap de setmana la 14a Trobada de Buners, que comptarà amb grups "de proximitat" i de "gran qualitat" per reivindicar els instruments tradicionals com la buna, el flautí, l'ocarina i sobretot la gaita, tal com ha explicat el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel.

'Juan Luna & Naia Trio', de Madrid, seran els encarregats d'inaugurar dissabte al matí la 14a Trobada de Buners a la plaça Major d'Ordino, amb un repertori de música tradicional i de ball gallega. A la tarda, el grup 'Bellón Maceiras' de Galícia ocuparà els jardins d'Areny Plandolit i a la nit el grup francès 'Faburden' actuarà a l'Auditori Nacional. En acabat, se servirà cremat per a tots els assistents als jardins de la Casa d'Areny- Plandolit.

La segona jornada arrencarà amb la Missa solemne a l'església parroquial durant la qual tocaran l'organista Xuan Carlos Castro, el gaiter Xosé Sancho i el tarotaire Felix Jurado. Per tancar la trobada, el grup català 'El Pont d'Arcalís' repassarà el seu darrer disc 'La Seca, la Meca i les Valls d'Andorra' dedicat al Principat. Aquesta obra, ha recordat el membre del grup, Isidre Pélaez, compta amb la col·laboració de l'escriptor Albert Villaró que ha adaptat algunes obres tradicionals a un llenguatge més contemporani. La idea de la formació, com ha exposat un altre dels intèrprets, Jordi Macaya, és "recuperar els instruments pirenaics" i que les noves generacions agafin el relleu.

Curs de Folk a Andorra la Vella
Un altre projecte d''El Pont d'Arcalís' és oferir a Andorra el curs de folk que imparteixen a Arsèguel i on ja compten amb una vintena d'alumnes del Principat. En col·laboració amb l'Associació de Fallaires d'Andorra la Vella, obririen un nou curs al Centre Cultural la Llacuna per a tots els instrumentistes tradicionals i aquells músics interessats en l'acordió, la buna o la percussió.