El jazz, el 'funky' i la fusió d'Ernie Orts inauguren l'Andorra Sax Fest

Aquest dilluns al vespre s'ha donat el tret de sortida oficial a la tercera edició de l'Andorra Sax Fest, que s'allargarà fins l'11 d'abril

El saxofonista castellonenc Ernie Orts i el seu 'Electric Quartet' han estat els encarregats d'inaugurar oficialment la tercera edició de l'Andorra Sax Fest. Ho han fet aquest dilluns al vespre a l'Andorra Park Hotel d'Andorra la Vella, en l'acte inaugural que ha comptat amb la presència de bona part dels artistes i participants d'aquest festival internacional de saxo que s'allargarà fins l'11 d'abril.

Tot i que algunes activitats i actuacions ja havien començat, el tret de sortida oficial a l'edició 2015 de l'Andorra Sax Fest l'ha donat el concert d'Ernie Orts i el seu 'Electric Quartet'. Davant bona part dels artistes i participants que al llarg d'aquests dies prendran part del certamen, Orts ha volgut oferir "un repertori potent, perquè el festival en si és molt potent".

Així doncs, en aquest concert inaugural ha interpretat un jazz "amb tocs de 'funky' i de fusió". Tot plegat, "sense caure en tocar un jazz per a la galeria", ja que aquest és un estil "molt personal". Més enllà de l'estil, Orts ha ofert "des de temes propis fins a arranjaments de temes coneguts del jazz, des de l'època dels 70 fins a l'actualitat".

Orts ha valorat molt positivament el fet de poder inaugurar el festival. "Com a saxofonista conec a molta gent que vindrà, i crec que el festival és excel·lent en tots els camps", ha assegurat. Ha afegit que "crec que està molt ben representat tant en l'àmbit clàssic com en el contemporani". "Espero que donant aquesta nota de color de jazz estiguem a l'alçada de tots els participants", ha conclòs.

Les activitats del festival seguiran aquest dimarts, amb una 'masterclass' que durarà tot el matí i bona part de la tarda i els concerts de Dúo ÁniMa i Quatuor Morphing & Especial Guests, entre d'altres.

L'Andorra Sax Fest compta amb el patrocini d'Andorra Turisme i Crèdit Andorrà, entre d'altes. També rep el suport de l'ambaixada de França, del Govern, del Comú d'Escaldes-Engordany o del Comú d'Andorra la Vella, que és qui cedeix la majoria d'espais.