El Pessebre Vivent d'Escaldes recrearà l'Engordany dels anys 50 i 60

L'inici dels assajos està previst pel 8 de novembre i des del comú s'anima a la participació de tots els interessats

El comú d'Escaldes-Engordany no perd el temps i ja es troba treballant en l'organització d'una de les tradicions més arrelades de la parròquia, el Pessebre Vivent que, enguany, arriba a la 6a edició. Segons ha indicat aquest dijous el conseller de Cultura del comú, Salomó Benchluch, el que es vol aconseguir amb aquest esdeveniment és retre un homenatge al pioner, als creadors i a les ciutadanes i ciutadans que "van fer possible aquells primers anys èpics" de la representació. La proposta d'aquest any compta amb un pressupost de 25.000 euros i, com ja és habitual, es desenvoluparà a la part alta d'Escaldes "on es recrearan els paisatges de l'Engordany dels anys 50 i 60".

Aquesta nova edició suposa "una oportunitat per revaloritzar el nostre paisatge i aquesta antiga Andorra que ens ha dut al que avui som", ha manifestat el conseller i, a banda, ha recordat que les darreres actuacions han comptat amb més de 100 actors i figurants, i també hi han pres part comerciants i associacions culturals, com és el cas de l'Esbart Santa Anna. Tot i que no s'han avançat les novetats que inclourà l'espectacle, el que sí que s'ha confirmat són les dates de les tres representacions que es duran a terme. Així, la primera d'elles tindrà lloc el divendres 13 de desembre a les 21 hores i, les dues restants, se celebraran en dues sessions el dissabte dia 14, a les 20.30 i a les 22 hores.

Un dels aspectes nous d'aquest any correspon a una renovada direcció artística, que serà assumida per Mireia Codina i Cristina Pericas. Les debutants en aquest esdeveniment han volgut agrair al comú la confiança dipositada per assumir les tasques de direcció. En aquest sentit, Codina ha reconegut que fa bastant temps que està preparant-se el projecte, "llegint i documentant-me tant com puc". A banda, també ha informat de l'inici dels assajos, que començaran el 8 de novembre, a les 19 hores al Prat del Roure, i ha animat a tots els interessats en participar que s'hi apropin. L'entrada a l'espectacle, com sempre, comptarà amb un preu simbòlic de 3 euros.