Pintura i poesia que expliquen situacions reals traduïdes al surrealisme

L'exposició es podrà visitar al comú d'Encamp fins al 31 de maig

Un conjunt d'il·lustracions surrealistes, sorgides d'experiències reals en les quals el conscient és traduït per l'inconscient, deixant pas a múltiples interpretacions. D'aquesta manera l'artista Christel Illa ha definit 'Pigmentum Animae', una mostra pictòrica que s'ha presentat aquest dimarts a la sala d'exposicions del comú d'Encamp i que estarà disponible per a tots els públics fins al pròxim 31 de maig. Composta per 28 obres, la finalitat que busca l'autora és que l'espectador es deixi emportar lliurement per la seva ment o, per altra banda, que es guiï per la poesia que acompanya cada una de les pintures. 

Aquesta ha estat la segona proposta de la programació anual que organitza l'àrea de Cultura del comú. Segons Illa, la seva obra "no estava pensada per ser una exposició", ja que els seus dibuixos responen "a la necessitat de pintar" però "t'ho proposen i és en aquest moment quan t'animes i la fas". Un fet que ha destacat ha estat la col·laboració de Cristina Gavaldà i Manel Gibert, encarregats d'acompanyar les il·lustracions amb poesia, i que ha definit com l'element que "em feia més gràcia". 

Pel que fa a la tècnica emprada, l'artista ha manifestat que "sempre faig pintura a l'oli però aquest any és retolador i tinta" i ha posat en relleu que aquesta és la primera vegada que exposa amb aquesta tècnica, tot i que "altres vegades ja he exposat a Encamp i a Catalunya". Per donar inici a l'esdeveniment, els assistents han pogut gaudir d'un ball a càrrec de Pere Vilarrubla, en el que hi ha estat present la cònsol menor de la parròquia, Esther París. 

La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres entre les 8 i les 17 hores, i els divendres entre les 8 i les 15 hores. Tanmateix, les pintures es poden adquirir per un preu d'entre 45 i 110 euros.