Roig aposta perquè casa comuna es converteixi en un espai polivalent cultural

El conseller de Cultura lauredià revela que les dues plantes superiors es condicionaran per acollir espectacles de petit format

Sessions de contacontes, microteatre, espectacles de titelles, exhibicions d’arts i oficis... Són alguns dels usos que el comú de Sant Julià de Lòria vol donar a la primera i a la segona planta de casa comuna. El conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, ha avançat aquest dilluns que ja s’ha aprovat un crèdit extraordinari de 150.000 euros per al condicionament de l’espai, i un de 60.000 euros per equipar les plantes amb mobiliari i atrezzo.

Roig ha explicat que, actualment, es treballa en una primera fase de “reflexió sobre el contingut” de les dues plantes. De fet, el conseller ha recordat que el consolat anterior havia pensat de fer-hi un museu d’arts i oficis, però l’actual equip comunal prefereix convertir-ho en un “espai polivalent”. Roig ha aclarit que tot el comú està implicat en el plantejament del nou concepte de les dues plantes.

El responsable de Cultura també ha matisat que abans que acabi l’any ja es vol iniciar la segona fase, que consistirà en el disseny dels espais. “Volem que funcioni a partir del setembre del 2019”, ha revelat Roig.

La concepció de les dues plantes, a les quals se’ls donarà forma conjunta, és la de disposar d’un espai per a espectacles de proximitat com, per exemple, traslladar-hi les sessions de contacontes que ara es fan a la Biblioteca comunal universitària. Roig també ha confessat que li agradaria muntar una exposició amb el vestuari de l’Esbart Laurèdia.

D’altra banda, el conseller ha afegit que també s’ha aprovat un crèdit extraordinari de 50.000 euros per al condicionament de Casa Bonet d’Aixirivall, la qual encara no té un ús definitiu. Una idea és convertir-la en un “niu d’artistes”, un espai de creació multidisciplinar.