Publicitat
Publicitat

Sant Julià rep la Flama del Canigó mirant a la Unesco

"Estaríem eufòrics si a finals d'any aconseguíssim entrar dins del patrimoni de la humanitat", ha reconegut la cònsol major, Montserrat Gil, orgullosa de poder exercir de parròquia amfitriona

 

La Flama del Canigó descansa des d'aquest dimarts al migdia a Sant Julià esperant per ser traslladada aquest vespre a la plaça del Consell i distribuïda per totes les parròquies. Els encarregats de portar-la han estat els monitors d'AINA que han hagut de superar "molt mal temps" però ho fan "amb molta il·lusió", com ha explicat la presidenta del Centre de la Cultura Catalana (CCC), Teresa Cabanes. A més, "cada any, des de que vam entrar al centre, hem estat set anys baixant a buscar la Flama del Canigó, hem fet les set parròquies de patac i esperem l'any vinent tornar-ho a fer", ha apuntat.

Tant Cabanes com la cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, han fet referència a la candidatura de les falles a la Unesco perquè seria "importantíssim" entrar a formar part del patrimoni de la humanitat. "Estaríem eufòrics si a finals d'any aconseguíssim entrar dins del patrimoni de la humanitat", ha dit Gil. "Esperem que s'aconsegueixi i que la flama estigui any rere any a totes les parròquies", ha afegit.

Enguany, per ser la parròquia amfitriona, els fallaires de Sant Julià rodaran una falla de foc a la plaça del Consell. "Estem molt contents perquè a Sant Julià tenim fallaires que ens acompanyen durant l'any amb molts actes, i commemora les festes que hem viscut durant molts anys", ha reconegut la cònsol. Des de Sant Julià donen el "màxim suport" a la candidatura de les falles perquè vol dir que "tots els fallaires serien membres d'aquest patrimoni cultural", ha conclòs.