Publicitat
Publicitat

El Sax Fest vol continuar creixent i superar els 1.300 participants

L'esdeveniment tindrà lloc del 6 a l'11 d'abril i inclou un ampli programa de concerts, un concurs, classes magistrals, espectacles infantils i accions al carrer

La tercera edició del Sax Fest representa la consolidació d'un festival que va començar amb petits recursos i que, com ha explicat a la presentació del programa de l'esdeveniment aquest 2015 el director de Producte i Nous Projectes d'Andorra Turisme –que és un dels patrocinadors–, Enric Torres, "ha esdevingut ja un dels quatre millors festivals de saxo al món". La proposta de l'Associació de saxofonistes d'Andorra i el quartet d'Efrem Roca, Sax 3+1 –que compta amb el patrocini principalment de Crèdit Andorrà, Andorra Turisme, Selmer i Mafer Música, a banda de molts altres– vol aconseguir superar la xifra de 1.200 o 1.300 persones visitants de l'any passat i ja compta amb 50 inscrits al concurs del festival, amb orígens tan llunyans com la Xina, el Japó, Corea, o Ucraïna, a banda d'Itàlia o França.

A part d'això, el programa proposarà diferents classes magistrals –la més important de les quals serà un any més la de Vincent David–, tallers –de fotografia, de quiropràctica, de conceptes tècnics de l'instrument i d'altres musicals–, concerts –com el de la banda de Llibert Fortuny, el de Quatuor Morphing o el de l'Ensemble de Saxophones de Versailles–, espectacles infantils i accions al carrer, com la que se celebrarà la tarda del 4 d'abril, prèvia al festival per difondre l'esdeveniment, que ha assolit una certa transcendència a l'exterior però es vol promocionar encara més entre la població del Principat.

La inauguració serà el dia 6 d'abril i s'allargarà fins a l'11 d'abril, un dia més que en la passada edició. El conseller de Joventut, Esports i Noves Tecnologies del Comú d'Andorra la Vella –que cedeix molts dels espais per a la celebració–, Marc Pons, ha insistit que "és un dels festivals més importants d'Europa" i ha felicitat els organitzadors per l'ús de les noves tecnologies –l''streaming' d'algunes parts del festival l'any passat va arribar a 4.000 usuaris i enguany es repetirà– i per la "bona audiència que ens situa en el mapa mundial".

Efrem Roca ha volgut destacar alguns noms del cartell, com el guanyador del concurs del 2014, Antonio García Jorge, que oferirà un concert el 9 d'abril, però sobretot el de Vincent David, que participarà en les classes mestres, qui ha qualificat de "Mozart i geni". "Té una facilitat insultant per fer coses que altres no aconseguirem fer mai", ha destacat d'ell. També seran importants les participacions de Cristophe Bois, o Christophe Grèzes i el concert de Llibert Fortuny & The Gas Band. El Festival el tancarà el concert del duo Parisien-Periani a l'Auditori Nacional d'Ordino, emmarcat dins el JazzHivern i amb la col·laboració de l'Ambaixada de França.