Publicitat
Publicitat

La música de Josep Tero i la poesia de Teresa Colom i Ester Fenoll protagonitzaran el Dia de la Dona al Consell General

Tenint en compte que el Consell General està dissolt, s'ha optat per un acte més creatiu i no tan reivindicatiu per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora

El vestíbul del Consell General acollirà, un any més, un acte en commemoració del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Enguany, es representarà el recital 'D'un mateix mar', en què s'alternarà la música del cantautor català Josep Tero amb la poesia de les andorranes Teresa Colom i Ester Fenoll. Tot plegat s'ha donat a conèixer aquest dijous al migdia en una roda de premsa al mateix vestíbul del Consell General. Tot i que el Dia Internacional es commemora el 8 de març, l'acte tindrà lloc el dia abans, el 7, a les 19.30 hores.

Durant l'actuació, Tero repassarà el seu darrer àlbum, titulat 'D'un mateix mar', on ha musicat els poemes de dotze poetesses mediterrànies de diferents èpoques. Tal com ha explicat durant la roda de premsa, s'hi podran escoltar des de poemes de la Grècia clàssica, amb l'adaptació d'una obra d'Anita de Tegea, fins a poesia contemporània, amb peces de Núria Esponellà i Rosa Font.

Tot plegat, passant per poemes del modernisme o la postguerra, amb adaptacions d'obres de Caterina Albert, Maria Mercè Marçal o Marta Pessarrodona. El punt en comú d'aquestes dones, ha explicat Tero, és que "expliquen la mediterraneïtat", cadascuna des del seu punt de vista.

En relació al fet que un home protagonitzi el dia de la dona, Tero ha admès que a la societat "hi ha un conflicte entre masculinitat i feminitat". Tot i això, ha defensat el fet que els homes es puguin "posar a la pell de les dones i explicar la seva visió", i ha assegurat que això s'ha fet nombroses vegades.

Per la seva banda, la poetessa Ester Fenoll s'ha mostrat "molt contenta" de compartir escenari amb Tero. Ha explicat que ella mateixa i Teresa Colom aniran llegint poemes propis ja publicats, alternant-los amb la música de Tero. A banda, cadascuna d'elles oferirà un poema inèdit.

L'encarregada de presentar l'acte ha estat la subsíndica general en funcions, Mònica Bonell, que ha destacat que enguany, com que "es dóna la situació que ens trobem amb el Consell General dissolt" es va creure convenient "fer un acte més creatiu i no pas com el de l'any passat, que era una mica més reivindicatiu".

És per això que es va veure amb bons ulls la proposta feta pels representants de Tero. Bonell s'ha mostrat convençuda que "a través de la poesia cantada, podem transmetre el pensament de les dones". L'espectacle serà gratuït i obert a tothom.

Bonell ha afegit que s'ha programat a les 19.30 hores per tal que tothom pugui tenir temps d'assistir a la resta d'actes que es faran aquell dia al vespre amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, de manera que ha assegurat que serà "una bona tarda-vespre d'actes culturals".