Títols d'Andorra al mateix nivell que els de Catalunya

El Govern, la Generalitat i el Consorci per a la Normalització Lingüística signen un conveni perquè les titulacions oficials de llengua catalana siguin homologables

Els títols oficials de llengua catalana que obtinguin els ciutadans d'Andorra ja són homologables i convalidables a Catalunya. De la mateixa manera, els títols catalans també ho seran en territori andorrà. El ministeri de Cultura, la Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística han signat aquest divendres al matí, a la casa museu d'Areny-Plandolit, el conveni que així ho certifica. Un pas més, ha destacat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, per afavorir la "mobilitat dels andorrans" a Catalunya així com la seva "capacitat d'inserció laboral".

Tots tres organismes ofereixen titulacions oficials de cinc nivells de català, del bàsic al superior, i per tant són 15 els títols que seran "equivalents entre ells", ha destacat la directora general de Política Lingüística de la Generalitat i també presidenta del consorci, Ester Franquesa.

Per la seva part, Jover ha destacat que la signatura d'aquest conveni "reforça els lligams" entre els territoris de parla catalana, i ha assegurat que s'ha tancat amb facilitat. El següent pas, i pel que ja s'està negociant, és una inciativa similar en matèria d'homologació amb la Generalitat valenciana.

En la mateixa línia s'ha mostrat la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, que ha dit que aquest conveni és un "pas endavant per la llengua que ens agermana", perquè permet que els diplomes i certificats siguin "vàlids a banda i banda".

Aprofitant l'acte, Borràs ha fet una defensa del català perquè sigui una llengua "de futur" i "europea", i ha assegurat que "no és minoritària, sinó minoritzada".